INFÖR JVM: Succéspelaren lever en hockeydröm

Inför stundande Junior-VM i Buffalo träffade Hockeybladet en av de uttagna spelarna, som för tillfället befinner sig i lite av en hockeydröm.
– Det är nära nu men inget är ännu helt klart, säger David Gustafsson till Hockeybladet.

HV71:s talang David Gustafsson lever som i en dröm, en hockeydröm. Karriären går spikrakt uppåt och i början av säsongen flyttades han upp från J20-laget och fick chansen att visa upp sig i A-laget. Han tog vara på chansen och belönades med en ordinarie plats i HV71:s SHL-lag.

Det har gått rätt snabbt i utvecklingen för dig under bara ett halvår. Trodde du innan säsongen började att du skulle spela till dig en ordinarie plats i A-laget och sen belönas med en eventuell plats i JVM-landslaget?

– Nej verkligen inte, jag kom upp där lite nervös och fick se dom stora grabbarna lira. Jag tyckte det var skitkul att vara med och träna och hoppades väl få spela någon match. Men att ta en plats  i laget det trodde jag verkligen inte. Sen är det sjukt mäktigt det går så snabbt ibland o kommer bara mer o mer grejer. Men det är kul o bara försöka hänga med i det hela. JVM har varit en dröm sen jag var liten och jag trodde inte att jag skulle bli uttagen. Men nu är det riktigt nära och jag ska göra allt för att få behålla platsen.

Svajig höst för HV71

Även om det gått bra för David Gustafsson personligen så har det gått desto trögare för laget HV71 under hösten.

– När jag väl var med i A-laget så var jag så nyfiken och ställde mycket frågor om allt och inget. Jag ville bara ge järnet och bestämde mig för att inte ha så mycket respekt för spelarna på isen o bara spela mitt spel. Men för laget är det konstigt vi spelar en match och gör det väldigt bra. Men vet inte om vi blir nöjda där eller något. Och det ska man ju inte bli för då blir det bara pannkaka men så ar det varit mot slutet. Men vi pratade väldigt mycket idag (läs måndag). Vi måste bli mer konsekventa i allt vi gör och kriga i varje byte, det är lite av en karaktärsfråga. Vi är inte nöjda med tabellplaceringen, och det gäller o få alla bitar på plats så kan det nog gå bra tillslut.

Ska bli sjukt kul med JVM

JVM-landslaget samlas på torsdagen i Stockholm för pressträff. Truppen är stark men kommer att behöva bantas ner med några platser och man väntar fortfarande in svar från Alexander Nylander. Och turneringens utropstecken blir inte bara ett utan två enligt Gustafsson.

– Det är nära nu men inget är ännu helt klart. Men det ska bli sjukt kul om jag får behålla min plats i laget. Att få spela i en NHL-arena, inramningen, allt runt omkring, ja det kommer bli fantastiskt. Vi har på pappret en stark trupp. Många av våra spelare är ledande i sina SHL-lag och jag tror Rasmus Dahlin och Växjös Elias Pettersson kommer bli lagets utropstecken under turneringen. Det ska bli kul att få se dom spela mot spelare i sin egen ålder. Då kommer man få se hur bra dom faktiskt är avslutar David Gustafsson som lever lite av en hockeydröm.

Junior-VM spelas i amerikanska Buffalo 26 december till 5 januari.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN