Holm får göra debut i Tre Kronor: ”Känns skitroligt”

Idag kom beskedet att Växjö Lakers backstjärna Philip Holm får göra debut i Tre Kronor. 25-åringen finns nämligen med i förbundskapten Grönborgs trupp till Sweden Hockey Games. 

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg har idag presenterat truppen till Sweden Hockey Games som spelas i Göteborg 9-12 februari. I truppen finns Växjös Philip Holm som inte spelat i landslaget innan, varken för junior- eller seniorkronorna.

– Det är såklart jättekul, känns skitroligt att bli uttagen till landslaget, säger Philip Holm till Hockeybladet.

”Ska försöka spela mitt spel” 

Holm tycker det är kul att han har blivit uttagen och har stora förhoppningar, till och med att Sverige vinner turneringen.

– Jag tycker det är roligt att bli uttagen. Jag ska försöka spela mitt spel, spela bra och har förhoppningar på att vi vinner turneringen, säger Philip Holm till Hockeybladet.

Motståndet i turneringen är Ryssland, Finland och Tjeckien. Tre lag som Holm, trots att han bara spelat hockey i Sverige, har koll på.

– Man brukar ju kolla på tv sådär när turneringarna är och så har man ju spelar mot några sedan innan så lite koll på motståndet har jag, säger Philip Holm till Hockeybladet.

Utvecklats sedan flytten från Djurgården 

Den unge backtalangen har haft en bra säsong i sin nya klubb Växjö med 16 poäng på 39 matcher och +15 i plusminus–statistiken. Holm menar själv att han har utvecklats sedan flytten från Djurgården till Växjö.

– Jag känner att jag har utvecklats och tagit ett till steg denna säsong, säger Philip Holm till Hockeybladet.

Inte den enda debutanten ifrån Växjö

Holm är inte den enda från Växjö som får chansen att göra debut i Sweden Hockey Games. Calle Rosén som tidigare har spelat med juniorkronorna får även han chansen att nu göra debut med seniorkronorna.

– Det känns jättekul. Vi har spelat tillsamman nästan hela säsongen och spelat i samma backpar, säger Philip Holm till Hockeybladet.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN