Djurgårdsikonens son gör landslagssuccé

Pappa var en tuffing på isen och gjorde sammanlagt 122 poäng i SHL, han spelade heller inga landskamper. Nu har Djurgårdsikonens son gjort succéartad debut i landslaget.
Han är så smart och listig och gör andra spelare bättre, säger förbundskaptenen om William Eklund.

Själv spelade Christian Eklund aldrig i blågult, nu har Djurgårdsikonens son gjort succédebut i landslaget. William Eklund stod för hela fem assist på tre landskamper mot Finland för Sveriges U16-lag.

Ledande lina

I sin landslagsdebut spelade Eklund tillsammans med supertalangen och klubbkompisen från Djurgården Alexander Holtz samt Frölundas Lucas Raymond. Tillsammans stod firma Eklund/Holtz för hela tio poäng på två matcher. Båda två får superlativer från förbundskaptenen Tobias Pehrsson.

William Eklund

– Vi har pratat mycket med honom om hans spets i skottet men som offensivt hot finns två delar till som han behöver jobba med. Sätta andra i bra lägen så han inte blir för ensidig och det andra är att utnyttja sin storlek. Precis dom sakerna gör han på ett oerhört bra sätt i den här turneringen, säger Pehrsson om Eklund till Hockeynews.

Alexander Holtz

Han var bra i första matchen, aningen sämre i andra och en riktigt stabil och bra tredjematch. Han är så smart och listig och gör andra spelare bättre. Sista matchen spelade han med Holtz och Lucas Raymond. Dom leder vårt lag och gör det bra. Eklund tar också ett större defensivt ansvar, säger Pehrsson om Holtz till Hockeynews.

Matcherna

Sverige spelade tre matcher mot Finland i helgen. Sveriges U16 vann två av tre matcher.

Fredag, Sverige–Finland 4–3 efter straffar
Lördag, Sverige–Finland 3–6
Söndag, Sverige–Finland 6–3

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN