SICO: ”Hade det gällt herrlandslaget hade det varit löst”

Just nu pågår det inte några samtal mellan Svenska Ishockeyförbundet och spelarfacket Sico. På Sico konstaterar man krasst, hade det gällt herrlandslaget hade det varit löst redan.
– Det är solklart, säger Klara Stenberg till Hockeybladet.

Spelarna bojkottar fortfarande Damkronorna och när Hockeybladet når spelarnas fackförening Sico konstaterar man krasst, hade det gällt herrlandslaget hade det varit löst redan. Nu är det inte så och just nu pågår inga direkta förhandlingar kring Damkronorna alls.

– Inte för tillfället. Jag hoppas att vi kommer att återuppta mötena i nästa vecka, säger Klara Stenberg, ansvarig på Sico för SDHL till Hockeybladet.

Prioriterad fråga

Stenberg tror inte att Svenska Ishockeyförbundet försöker sopa det här under mattan på något sätt. Däremot har det varit tyst mellan parterna när det gäller förhandlingar. Det är lite svårt att hitta någon tid som passar alla parter.

– Vi har alla rätt mycket att göra just nu och vi har svårt att få till ett möte just nu, säger Stenberg.

Det är Sico som är drivande för att få till stånd ett möte med ledningen på förbundet, så sent som i förra veckan var Stenberg där, dock utan att träffa vare sig ordförande Anders Larsson eller generalsekreteraren Tommy Boustedt.

Behöver en lösning

Konflikten mellan SDHL-spelarna och förbundet behöver få en lösning, det känner enligt Stenberg alla parter. Men när frågan om det hade varit löst om det herrlandslaget dyker upp blir svaret iskallt.

– Det är solklart så, det råder det ingen tvekan om.

Läs mer om konflikten på Sicos hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN