KLART: SHL och förbundet stöttar Damkronorna ekonomiskt

SHL och Svenska Ishockeyförbundet kommer att ersätta spelarna i Damkronorna för deras uteblivna arbetsinkomst när de är på landslagssamlingar.

När spelarna i Damkronorna inte längre fick stöd från SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, under 2018/2019 stod alla spelare i damladslaget utan ekonomiskt stöd. Nu har förbundsstyrelsen beslutat att avsätta resurser för att ersätta spelarna i Damkronorna för deras förlorade arbetsinkomst när de spelar med landslaget. Det skriver Svenska ishockeyförbundet och SHL i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att hockeysverige genom styrelsens beslut och genom ett ekonomiskt stöd från SHL kan tillföra resurser för spelare i Damkronorna. Svensk flick- och damishockey är viktig för Svensk Ishockey och i det spelar förstås Damkronorna en alldeles särskilt viktig roll både när det gäller att skapa intresse och förebilder, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

”Handlar om att ta ansvar”

Det är Svenska Hockeyligan tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet som finansierar ersättningarna för spelarna.

– Vårt initiativ handlar om att ta ansvar för svensk ishockey och i det handlar det i högsta grad om att långsiktigt utveckla damishockeyn på elitnivå, säger Anders Källström ordförande i SHL i ett pressmeddelande.

Det är första gången sedan förbundet förhandlade bort de centrala sponsorpengarna till SHL, som landslagsspelare får ersättning.

Läs pressmeddelandet här>>>
Läs mer om landslagshockey här>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN