CORONAVIRUSET: Det är alldeles för kort tid kvar för att flytta

0
287
Coronaviruset sprider sig över Europa och världen som en löpeld. Sedan tidigare har flertalet turneringar ställts in och i flera länder spelar man utan publik. Nu kommer även beskedet om att damernas världsmästerskap ställs in. 

Det har nog inte undgått någon över Coronaviruset framfart över jordklotet. I flera ligor i Europa spelas matcher utan publik och i Kina spelas det inte alls. Nu kommer även beslutet om att damernas världsmästerskap ställs in. Både A och B-VM kommer inte att äga rum år 2020. Det är alldeles för kort tid kvar för att flytta mästerskapet.

– Vi är väldigt ledsna över att ha tvingats till det här beslutet, men i slutändan handlar det om spelares, ledares och åskådares hälsa, säger IIHF:s president René Fasel i ett uttalande enligt Aftonbladet.

Sveriges Damkronor skulle ha spelat B-VM i år i Frankrike men får nu vänta ett helt år för att få sin revansch från fiaskot i fjol.

Man har ju sett fram emot detta hela året 

Även i Norge tas nyheten emot med nedstämdhet. -Detta är ju vad man tränar till hela året och ser fram emot säger Norges målvakt Linnéa Holterud Olsson i ett meddelande till Hockeybladet.

Det är alltså beslutat att det inte kommer att ske något världsmästerskap alls för damerna under 2020. Utan de får koncentrera sig på nästa år i stället. Hur vida OS-uttagningen kommer att äga rum är nu högst oklart. Om herrarnas VM i Schweiz i maj kommer ett beslut om nästa söndag den 15 mars.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.