Boustedt avgår: ”Det senaste året har varit en knölig tid”

0
1519
Boustedt avgår:
Foto: Bildbyrån
Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt avgår, det meddelar förbundet i ett pressmeddelande på ondagsförmiddagen.
– Det senaste året har varit en knölig tid, säger Tommy Boustedt.

Tommy Bousted avgår i höst, det meddelade Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande i förmiddags. Den senaste tidens turbulens ligger bakom avhoppet.

–Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet. 19 år på hockeyförbundet är lång tid och nu är det dags för någonting nytt. Jag har haft många fina år på förbundet, och dessutom haft förmånen att arbeta nära och tillsammans med många kunniga ishockeymänniskor, säger Tommy Boustedt generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Ordföranden bekräftar

Förbundets ordförande Anders Larsson bekräftar att det är den senaste tidens fokus på mindre bra saker som gör att Boustedt avgår. Samtidigt tackar han honom för de år som han varit på förbundet.

– Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare som kan ta över när Tommy lämnar i höst, säger Anders Larsson styrelseordförande i Svenska Ishockeyförbundet och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Tommy, som under en lång och framgångsrik karriär gjort enormt mycket för svensk ishockey. Särskilt vill jag lyfta fram den s.k. juniortemautredningen som är en helt avgörande orsak till att svensk ishockey leder utvecklingen i världen kring spelarutbildning och spelarutveckling. Jag vill även nämna ett förbund med en ekonomi i balans, VM-guld för herrar, vårt första U-18 VM-guld, vårt sätt att rekrytera spelare, den nya strategi för svensk ishockey som kommit på plats och att vi lyckats få hem fyra världsmästerskap till Sverige under Tommys tid som generalsekreterare.

Senast i oktober 2020 kommer Boustedt att lämna sin tjänst, rekryteringen startar direkt.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.