Bekräftat: Tomas Montén tar över Juniorkronorna

Tomas Montén, Linköping, tar över Juniorkronorna från Rikard Grönborg från och med säsongen 2016/2017.

Idag är Montén är assisterande tränare i SHL-laget Linköping HC.

– Det är verkligen en stor ära att få jobbet som huvudcoach för Juniorkronorna. Det är ett fantastiskt spännande jobb som jag alltid sneglat på och hoppats kunna få någon gång, att det nu blivit verkligt känns både roligt och väldigt inspirerande. Jag ser fram emot att fortsätta driva svensk hockey vidare tillsammans med duktiga medarbetare inom ishockeyförbundet. Stort tack till Svenska Ishockeyförbundet och Linköping Hockey Club för denna möjlighet, säger Tomas Montén.

– Det här känns som en riktigt bra lösning för vårt J20-landslag. Vi vet vilken resurs vi får eftersom Tomas sedan tidigare har erfarenheten av att dels ha jobbat i våra juniorlandslag, dels erfarenheter av den internationella ishockeyn. Vi är tacksamma att Linköping HC bidragit till att göra detta samarbete möjligt, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Tomas Montén efterträder Rikard Grönborg som efter fem år i Juniorkronorna blir förbundskapten för Tre Kronor från och med säsongen 2016/2017.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN