SVENSKA HOCKEYLIGAN: Är ordningen återställd nu

0
1058

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN
Det har surrats och surats i sociala medier under hösten gällande Svenska Hockeyligan. Att ens egna lag gått dåligt. Uppstickare har rört om i grytan lite och som vanligt har det mesta varit domarnas fel. Fast nu har det mesta lagt sig och ordningen verkar vara återställd. 

Frågan är hur länge vi kommer att minnas IK Oskarshamns inledning av sin första säsong i den svenska hockeyligan, SHL. Uppstickaren från Småland ledde faktiskt serien efter ett par omgångar med meriterande segrar mot Djurgården och Rögle. Att en nykomling går bra i början av en serie för att sedan falla i hop har vi sett förr. Dock är det sällan vi ser de falla i hop så vansinnigt som idrottsklubben från östkusten gjorde. Laget placerar sig på en jumboplats för tillfället och det finns ingenting, absolut ingenting som talar för att de ska resa sig igen.

I en annan del av Småland surrades det ordentligt om att sportchefer gör fel, att tränare bör brännas på bål och det skänktes säsongskort till höger och vänster. Okej inte riktigt så illa, men ni fattar. Nu har HV71 hittat formen och går fram som en ångvält i SHL. 16-1 i målskillnad på de senaste tre matcherna och fansen hyllar nu exakt samma personer som fick agera piltavla för någon månad sedan.

Hur man än vrider och vänder på det så kommer det alltid vara storklubbarna, eller i alla fall storstads-klubbarna som ligger i fokus hos all media. Jag talar naturligtvis om Djurgården och Frölunda. Fjolårsfinalisterna började lite knackigt. Frölunda reste sig men Djurgården har fortfarande inte kommit igång. Detta såklart med stor hjälp av alla skador Stockholmsklubben fått. Fyll gärna på med alla avstängningar så får vi en klubb i kris.

De står kvar på perrongen och frågar sig vad som hände

Inför säsongen fick alla i Hockeybladets redaktion tippa SHL anno 2019/20. De flesta svarade att Djurgården skulle gå som tåget och förmodligen erövra guldet denna säsong. Ack så fel de hade. Jag själv tippade Rögle som slutsegrare av SHL och än så länge ser det ljust ut. Mycket kan dock fortfarande hända.

Uppe i norr har vi två lag i helt olika situationer. Luleå går som tåget just nu medan Skellefteå fortfarande står kvar på perrongen och frågar sig själva vad som hände. Där har inte tåget kommit än och vi börjar undra om det nånsin kommer något för 10-talets storhet. Men oj kära Henric, Skellefteå ligger sjua så man kanske inte ska kapa dom tänker ni säkert. Absolut har ni rätt, men med tanke på hur de betett sig tidigare under detta decennium är det något negativt på gång i Västerbotten. Samtidigt som rivalen från Norr inom kort kommer att bärga sin andra SM-titel.

Ängelholm är numer Skånes fanbärare

Exakt där försvann förmodligen Hockeybladet från favoritlistorna i sydvästra Skåne. Den skånska flaggan har varit en del av Malmös klubbdräkt i många år nu, men det vette tusan om det inte är Rögle som är fanbäraren just nu. Jag personligen fick höra många skratt när jag tippade Ängelholmsklubben till seriesegrare, nu kommer samma personer och säger: – Fan Hence, du verkar ha rätt. Vad såg du som inte vi såg?

Ska jag vara riktigt ärlig såg jag ingenting alls, en ren och skär gissning. Men ändå nånstans i mitt bakhuvud tycker jag att Cam Abbott gör någonting som är väldigt rätt. Redan förra året kunde vi se en viss tendens till att bandyklubben hade något på gång. Nu ett år senare och med en storspelade Christoffer Rifalk i mål kan det gå vägen.

Både Linköping och Växjö inledde säsongen mycket knackigt. Jag själv har undrat när Bert Robertsson får lämna och många fler hur länge Lakers har förtroende för Sam Hallam. Nu har båda klubbarna repat sig lite och är på väg uppåt i tabellen.

DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO

Ni ska bara veta hur jag avskyr ”bajtade” ramsor. Dock har örebroarna kört stenhårt på detta och nu verkar de ha rätt. Supportrarna till hockeyklubben från Närke har varit säkra på sin sak att de ska vara ett topplag och de verkar få rätt. Medan alla andra tjatat om Djurgården, Frölunda, Färjestad och jag själv Rögle har örebroarna sladdat sig upp i toppen. Hela Sverige står och tittar på med hakorna nere vid knävecken. Till skillnad från andra uppstickare verkar ÖHK vara där för att stanna. Det skulle inte förvåna mig om vi får se minst ett par semifinaler i Behrn Arena denna säsong.

Kampen med Färjestad om vilka som är bäst i – öh – närområdet (Karlstad och Örebro ligger varken i samma riktnummersområde, landskap, län eller stad) verkar pågå till sista omgången. Det är stentufft däruppe.

Avslutningsvis nämner vi Brynäs och Leksand. I Gävleklubben verkar allt vara ”åt helvete” just nu. Dock kan gårdagens seger mot Skellefteå skapa lite andrum. Hos rivalen Leksand är allting dystert just nu. Tränare Melin skäms över sina spelare och laget är lika fastgjutet i botten i år som förra året. Då reste sig dala-laget till en fjärdeplats i Hockeyallsvenskan och tog sig upp till SHL genom en euforisk seger mot Mora. Hur det slutar denna säsong står skrivet i stjärnorna, men vi väntar med spänning på hur serien utvecklas nu.

För inte är ordningen återställd riktigt än va?

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.