POÄNGMASKINEN: Låt oss prata om William Nylander

Hans hjälm är för liten, hans stil är för loj. Han gör bara poäng mot blåbären. Låt oss prata om William Nylander för en stund, poängmaskinen. Hockeybladets Tomas Hedlund hyllar forwarden som hittills bokförts för 13 poäng i årets VM.

Han är Sveriges poängmaskin med hela 13 poäng i detta VM gör att poängskörden ligger på 2,6 poäng per match. Det är inte illa, inte ens ”om han bara gör poäng mot blåbär”. Ett poäng mot Tjeckien och tre poäng mot Schweiz är inte dåligt. Men det finns alltid något att klaga på när det gäller Nylander. Jag kan inte låta bli att vara stormförtjust i 23-åringen född i Calgary.

Totalt har William Nylander gjort 27 poäng på sina 15 VM-matcher, det är 1,8 poäng/match. Det är inget han behöver be om ursäkt för och det är något vi ska vara stolta över – att ens få se en sån stjärna i VM. Jag njuter nästan varje sekund han är på isen.

Lägg där till att han dessutom har plus 13 i plus-/minusstatistiken. Det är han bäst på i hela VM och då är det många som spelat mot blåbärsnationer och inte kommer upp i den fina statistiken.

Hjälmen då?

Att folk ens orkar bry sig om det! Den sitter där den ska, han åker inte på hjärnskakningar när han blir tacklad. Nej, det är en sån där grej bara för att man inte kan gnälla på spelet. Han låter helt enkelt spelet tala för sig själv.

Hela VM:s MVP

Dessutom är det lätt att glömma bort att William Nylander blev utsedd till mest värdefulla spelare, MVP, i VM 2017.

Så alla ni som hittar på nya grejer mot William Nylander, låt oss prata om honom…

Läs mer om Tre Kronor>>>
Följ Hockeybladet på Facebook>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN