Mystiken kring skadan på Lundqvist

0
607

Förbundskaptenen Rikard Grönborg säger att han räknar med att Henrik Lundqvist vaktar det svenska målet mot Kanada ikväll. Det finns andra som inte är lika säkra på det.

När jag går om kring i mediacentret i Köln och pratar med journalister är det många som undrar vad som egentligen har hänt. Vi ska reda ut vad som är känt och vad som vi vet har hänt, när det gäller Henrik Lundqvist och skador den här turneringen.

Matchen mot Danmark

Den svenske målvakten blir påkörd av en dansk spelare och han fick känningar i axeln. Han sa efter matchen att han blev förvånad att den danske spelaren inte blev utvisad och att han kände av smällen en stund. Ingen fara med Rangersstjärnan rapporterades efter matchen.

Matchen mot Schweiz

Det är vid ett friläge som Schweiz får och anfallaren försöker sig på en så kallad Foppafint som Lundqvist återigen får samma känningar som mot Danmark. Armen domnar bort lite och efter en snabb behandling spelade Henke vidare. Det är inga problem för semifinalen sa han till bland annat mig i den mixande zonen efter matchen. Inga illavarslande rapporter om honom efter matchen. Tilläggas bör att Henrik fick tillbringa nästan 40 minuter i den mixade zonen, inte optimalt kanske.

Matchen mot Finland

Det tog cirka 21 sekunder innan Finland körde på vår målvakt. De hände vid ytterligare ett tillfälle under matchen. Dessutom var det en situation där han grinade illa under matchen. Nu startade spekulationerna om skada på Henke, då Tre Kronors medieansvariga kom ut i mixade zonen och sa att Lundqvist inte skulle dyka upp i den mixade zonen, men någon anledning kom aldrig.

Hade man från Tre Kronors sida sagt till att målvakten inte var tillgänglig då han är viktig för finalen och att han behöver återhämta sig så snabbt som möjligt. Jag tror att media hade köpt den förklaringen. Jag är ännu mer säker på att mediernas läsare skulle köpa det.

Mörkar om Lundqvist

Nu valde Tre Kronor att skapa en situation, där man säger att något har hänt med vår viktigaste spelare; men att tala om vad som hänt vill man inte. Handlar det om ett rävspel mot Kanada eller handlar de om att man hamnat i en situation man inte visste hur man skulle agera och sedan målade in sig i ett hörn?

Det är svårt att sia om och i stort sett varje journalist och expert här nere i Köln har sin egen teori, vissa målar fan på väggen och tror att Lundqvist missar finalen. Andra lyssnar på Grönborg och tror att Lunkan kommer att spela. Jag har själv en teori som är en liten mix av de båda. Visst hade Lundqvist känningar efter matchen mot Finland. Visst hade Tre Kronor kunnat mörka det på ett snyggare sätt.

Min teori

Efter alla smällar under VM och speciellt under Finlandsmatchen kände Lundqvist att han behöver snabb återhämtning. Att stå en hel match i den tryckande värmen och dessutom bli pååkt och tvingas sträcka ut så att många satte något i halsen, tär på kroppen. Därför åkte han av isen den korta vägen, utan att passera den mixade zonen. Att inte få lite eller mycket behandling medan kroppen är varm kan vara skillnaden mot en topprestation ikväll och en som ”bara” ger silver.

Det som hände sedan var att någon sa lite för mycket, eller för lite, och snöbollen var i rullning. Det målades upp om allvarlig skada och missad final. När, om ni ursäktar, skadan redan var skedd ändrade Tre Kronors ledning strategi och har kört på ”Vi får se”-metoden sedan dess. Allt för att skapa någon förvirring hos Kanada och mörka för dem.

Trots att Grönborg efter matchvärmningen i morse sa att Henke troligen spelar finns det de som tolkar det som att det blir Fasth eller Läck som får ansvaret ikväll.

Jag tror att vi får se nummer 35 i det svenska målet och jag tror att tvillingbröderna Lundqvist från Åre i Jämtland tillsammans lyfter VM-bucklan i luften inne i Lanxess Arena ikväll. Sen blir det fest i Kungsträdgården C/O Sergels Torg imorgon klockan 17.00.

Det ska bli spännande att se om vi hinner hem till dess.

Live

Som vanligt följer ni Sveriges match direkt här på Hockeybladet. Vi sätter igång cirka en timme innan matchen sätter igång. Då kommer näst uppdatering i frågan om vår målvakt

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.