KRÖNIKA: Vilken GM i NHL agerar först – Rangers eller Ducks?

Stockholmskedjan eller Sibyllakedjan (kärt barn har många namn) går från klarhet till klarhet. Det är helt klart att de som i stort sett vuxit upp på isen tillsammans, Mika Zibanejad, Rickard Rakell och Mattias Janmark trivs tillsammans, Sverige har fått nya superstjärnor och en ny superkedja och den skulle kunna bli verklighet även i NHL – vilken GM agerar först?

Tänk om Sibyllakedjan skulle vara intakt när NHL startar i höst? Det gäller att någon av Jeff Gorton i New York Rangers och Bob Murray i Anaheim Ducks agerar först och sajnar upp Mattias Janmark som sitter utan kontrakt. Sedan ska det trejdas, något som skulle vara spännande att se. Kan Rangers tänka sig att ge upp Mika Zibanejad i en trejd för att Ducks ska få en svensk superkedja. Finns det någon möjlighet i världen att Ducks ger upp Rickard Rakell? Är det ens en realitet att det ska kunna hända?

Trivs tillsammans

Det vi vet är att Zibanejad, Rakell och Janmark trivs lika bra tillsammans som grisslybjörnen när laxarna hoppar in i munnen på dem i Alaska v id lekperioden. Nu finns det en möjlighet att få till den kedjan även under säsong. Nyckeln är Mattias Janmark, som trots att han står utan kontrakt valde att åka till VM. Ett skyltfönster för honom och Janmarks aktier har stärkts betydligt, värdet har rusat som en raket på spelarbörsen.

Långa kontrakt

Både Zibanejad och Rakell har fyra år kvar på sina kontrakt med Rangers respektive Ducks. Det blir inte billigt att trejda någon av dem. Det skulle vara om man ger upp en annan stjärna i laget plus ett eller två val i draften. Mika Zibanejad är Rangers bäst betalda forward med en lön på 5,35 miljoner dollar/säsong. Rakell tjänar i jämförelse blyga 3,8 miljoner dollar/säsong.

Janmark kommer att höja sin lön enormt vart han än hamnar. Kontraktet som gick ut låg på, i sammanhanget, låga 700 000 dollar/säsong.

Kommer någon GM att agera? Finns det någon förhoppning att vi ska få en helsvensk superkedja i NHL. Skulle de spela lika bra tillsammans på den mindre rinken i NHL? Frågorna är många och alla kanske v i inte ens får svar på. Det skulle sock vara kittlande att se Janmark-Zibanejad-Rakell som leading line i Rangers eller Ducks.

Läs fler krönikor från våra skribenter>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN