KRÖNIKA: Vad håller Mora på med?

I söndags fick vi det ytterst överraskande beskedet att Mora IK sparkar sin huvudtränare Mattias Karlin. Många var vi som höjde på ögonbrynen både en och två gånger över det faktumet.

Säsongen 17/18 blev säsongen som Mora IK var tillbaka i SHL för första gången på 10 år. Man hade förberett sig på bästa sätt, åtminstone vad man kan förvänta sig av en nykomling med begränsad ekonomi sedan många år tillbaka. En bra målvakt, några rutinerade backar togs in och man kryddade med några intressanta namn på forwardssidan. Inför säsongen var det många med mig som placerade Mora i absoluta botten av tabellen i alla förhandstips. Gott så.

Säsongen över förväntan hittills

Säsongen drog igång och Mora var ingen slagpåse som man kunde tänka sig på förhand. Man kämpar och sliter och vinner matcher. Man tar skalper av topplagen och vinner flera matcher mot motståndet på den nedre halvan av tabellen där man själva befinner sig. Man förlorar tre raka matcher mot Brynäs som är i en grym form och mot Linköping åker man på två raka torsk i back-to-back. Det är söndagen den 14 februari. Mora ligger på en tolfteplats i tabellen, en poäng före jagande Rögle och med en match mindre spelad. Då kommer nyheten att man sparkar sin oerhört spännande tränare Mattias Karlin som gjort ett riktigt fint jobb med laget i mina ögon.

Vad håller Mora på med?

På vilka grunder baserar man ett sådant beslut på undrar jag? Man har gjort det fantastiskt bra såhär långt, i mina ögon över förväntan. Man ligger på säker mark efter 35 omgångar och trots tre raka förluster är det verkligen ingen fara på taket. Man har värvat Jason Akeson som kommit in med bra energi med näsa för poäng. Istället för Karlin så plockar man in Johan Rosén och Daniel Hermansson som inte har någon erfarenhet alls i sådana här situationer. Så frågan är vad Mora håller på med när man gör på det här viset. Jag tror inte att det kommer att gå bättre för klubben efter detta.

Upp till bevis för nya tränarna

Vi får se hur laget reagerar då man ikväll tar sig an just Rögle och på lördag möter Karlskrona, båda på bortaplan. Två oerhört viktiga matcher kring kvalstrecket och dom två första matcherna efter beskedet att Karlin och hans assisterande tränare fått gå. Inför matchen ikväll kommer Mora dessutom bara att ha ena huvudtränaren i båset. Daniel Hermansson har i dagarna fått en son och är därmed inte med laget ner till Ängelholm. Istället blir det Stefan Gustafsson, tränare i J20 som får axla rollen att tillsammans med Johan Rosén försöka ta en viktig skalp mot Rögle.

Jag tvivlar. Mora får försöka överbevisa mig och visa att man tagit rätt beslut genom att sparka Karlin och hans assisterande Mikael Johansson. Kval känns nära till hands, Mora IK.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN