KRÖNIKA & TV: Tack till publiken för showen

0
2810
KRÖNIKA & TV: Tack till publiken för showen
Foto: Tomas Hedlund
Efter Sveriges kross av Österrike är det en sak som verkligen sitter på näthinnan. Det är den österrikiska publiken, som tillsammans med den svenska stod för matchens underhållning. Tre Kronors spelare håller med. Se klippet lite längre ner.

Jag satt och funderade på hur jag skulle såga publiken i dagsens match mellan Sverige och Österrike. Svenskarna på läktarna sittdansade eller försökte en och en med andra sidan är ni klara eller vi är svenska fans allihopa. Inte speciellt upphetsande om ni frågar mig. Matchen är ett sömnpiller och tillslut värmer inte ens Tre Kronors mål längre.

Plötsligt händer det

Jag har nästan hela krönikan klar i huvudet, det är då det händer – Österrike gör mål. Det firas på läktarna som om de vunnit VM-guld. Ett mål som också får igång de blågula som vallfärdar till den österrikiska klacken. Det börjar sjungas högljutt och till slut rör det på sig, ormen var på väg och jag hamnade mitt i en fest, det kändes nästan som en karneval. Den lille österrikaren i täten plöjde igen om sittplats som en het kniv i smör.

Folk var inte sena att hänga på i tåget, plötsligt hade det österrikiska tåget blivit det svensk/österrikiska tåget. Jag som för bara någon sekund tidigare stått och muttrat, stod nu med ett leende på läpparna.

Spelarna märkte upptåget

När jag senare kollar med spelarna i Tre Kronor blir de lyriska över att det skedde på läkaren idag. Krönikan fortsätter efter klippet.

Så min uppmaning till alla svenska fansen i Bratislava, våga sticka ut, våga stådansa och lev ut. Jag vet att ni kan, jag vill se er leverera mot Schweiz på lördag.

Läs fler krönikor>>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

15 − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.