Home Krönika Debatt KRÖNIKA: Täpp igen limpsaxen Sylvegård och välkommen till 2018

KRÖNIKA: Täpp igen limpsaxen Sylvegård och välkommen till 2018

0
KRÖNIKA: Täpp igen limpsaxen Sylvegård och välkommen till 2018
Foto: Bildbyrån och Twitter/Montage
När Marcus Sylvegård igår fick matchstraff var det många höjde på ögonbrynen, vad var det som var så farligt. Sen kom Malmös protester och när domen kom från disciplinnämnden kom pappa sportchefens svar och genast ringde 70-talet till Malmös sportchef Patrik Sylvegård. Täpp igen limpsaxen säger jag. Vad tycker du?

Täpp igen limpsaxen Patrik Sylvegård och lär din son vad som är rätt och fel att säga till en person. Gå inte ut i media och svär över att du inte uppfostrat grabben på rätt sätt. Det kokar i mig när jag läser ditt svar på avstängningen. Ditt svar borde även den rendera en tillrättavisning av SHL och disciplinnämnden. Det är 2018 och ingen skrattar längre åt ”bögjävel”, det borde du som idrottsledare och framför allt som förälder veta.

– Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det, säger sportchefen Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Låt vara att du också säger att din sons utspel är oacceptabelt, men i samma citat så rättfärdigar du det.

Ta avstånd

Det du Patrik Sylvegård ska göra är att stänga igen limpsaxen, beställa en resa från 70-talet och landa i 2018 igen. Det finns inga men, det finns inga ursäkter – kränkande ord ska tas bort!

Det du Patrik Sylvegård ska göra när du är tillbaka i 2018 och öppnar munnen igen, då ska du ta avstånd från sonen Marcus utspel. Du ska vara glad att han inte fick ett längre straff. Men det är väl så att det är ”mina barn och andras ungar” som gäller även i sportchefsstolen i Malmö. Det finns en större acceptans när din egna son gör det. Eller vad var det du sa till SVT? Det var Djurgårdsspelaren som började? Om nu det var så och det kan mycket väl vara sant. Då hade det varit Jacob Josefson som denna krönika hade handlat om och inte dig.

– Det var såhär: Spelaren i Djurgården sade något i stil med ”Vad fan håller du på med din långhåriga bögjävel” och då svarade Marcus ”Håll käften din horunge”, säger Patrik Sylvegård innan han fått veta domen mot Marcus Sylvegård till SVT.

Nej, städa upp i din egna familj först innan du gråter i media om att den andra spelaren startade.

Twitter

Fortfarande är Malmös twitter kvar om att det var ”Ett helt orimligt matchstraff”. Det som är rimligt är matchstraffet och avstängningen. Det som är orimligt är att ni fortfarande har tweeten publicerad.

Ska vi få bort skiten där man använder sexistiska, rasistiska eller andra kränkande värderingar från idrotten, både på planen och på läktarna? Det tycker inte Patrik Sylvegård, men det tycker jag. Det är 2018 – välkommen till nutiden.

Till sist

Spelare som bröderna Marcus och Emil Sylegård är ovärdeliga för svensk ishockey. De som retar gallfeber på motståndarna. Spelare som får motståndarnas stjärnor, den här gången Jacob Josefson, att dra på sig utvisningar. Det är språkbruket från Marcus i det här fallet och försvarstalet från pappa Patrik som är oaccepteblet.

Jag håller inte heller med Djurgårdens tränare Robert Ohlsson om att det ska stanna på isen. Det ska lyftas upp och det ska bort, det är värderingar som är helt galna.

– Det är jargong, man slänger käft ute på isen och det finns de som trash-talkar. Att få språket helt rent på en is blir nog svårt, säger Ohlsson till SVT.

Fler krönikor från våra skribenter>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.