KRÖNIKA: Ledin är slut – vad vill han uppnå i Karlskrona?

Många i Hockeysverige höjde nog på ögonbrynen när Per Ledin kritade på för Karlskrona igår, efter endast en handfull matcher i NLA och NLB säsongen innan. Krönikören hyllar inte värvningen.

Varför vänder 39-årige Per Ledin, med nästan 700 SHL-matcher på meritlistan, hem Sverige och Karlskrona? En klubb som blöder pengar. Jag förstår att värvningen skapar irritation i spelartruppen då KHK till och med har så dålig ekonomi så att man säger upp personal vid årsskiftet för att ha råd med driften av sin hemmaarena.

Vad ska han tillföra?

Vad ska en 39-åring tillföra (I fotboll så lägger man skorna på hyllan vanligtvis vid 35 strecket)? Självklart kan han bidra med lite bra intervjuer i paus, men vad ska han bidra med på isen?

I omklädningsrummet kan han säkert bidra med kunskap och rutin men sen är det stopp, Per Ledin anno 2004/05 var bra. Dagens upplaga håller inte alls samma klass som tidigare.

En annan sak jag inte förstår, är hur Karlskrona kan riskera sin ekonomi, ännu mer, genom att värva en spelare, I ett läge så klubben knappt har råd att betala ut löner till spelarna i den befintliga truppen.

Gamla meriter

Tre SM-guld och ett österrikiskt guld! Visst smäller det högt, men ingen kan egentligen leva på gamla meriter. Tror och hoppas att flyttfågeln Ledin klippt vingarna och låter KHK bli den sista klubben han spelar för och istället bidrar på annat sätt till ishockeyn.

Varför KHK?

Det finns en fråga som kvarstår, som gnager mig lite. Varför väljer han just KHK? Det är, av förklarliga skäl, inte för pengarna. Det är definitivt inte för att han vill vinna då Karlskrona har en för svag trupp för att ta sig långt!

Är Per Ledin desperat? Är det verkligen han som ska rädda KHK genom att dra den där lilla extra publiken till matcherna?

Hade hellre sett ett hemma hos reportage – efter karriären à la Daniel Rydmark istället för ett SHL kontrakt!

 

Sebastian Jangebring

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN