Att förlora mot Ryssland som Tre Kronor gjorde ikväll gör ont. Men upp med huvudena, den här kollapsen kan vara guld värd. Finland i kvartsfinal – det bästa som kan hända enligt Hockeybladets Tomas Hedlund.

Upp med huvudena svenska folket, den här kollapsen kan vara guld värd för Tre Kronor. Ja, det går inte att försvara bort en fiaskoperiod som den andra perioden 0-6 och kulramen plockades fram. Vi gick mot ett historiskt nederlag mot ett Ryssland som stundtals såg ut som ”The big red machine”, Sovjetunionen gjorde på 70- och 80-talet. Det var helt enkelt skitjobbigt att se på.

Ljuset i tunneln

Skaka av er den här matchen, framförallt ska spelarna göra det. Visst det kanske inte ser ut som att det här laget ska kunna vinna guld. Nu väntar Finland i kvartsfinalen och det laget har överträffat sig själva hittills i VM, förutom idag då de lyckades förlora mot Tyskland. Finland slutar tvåa i grupp A, Sverige trea i grupp B. Det om något måste tända Tre Kronorspelarna till tänderna.

Samtidigt måste de vara grymt revanschsugna på torsdag, de kan ju så mycket bättre. Pressen släpper och de spelar som ett lag igen.

Kalla mig optimist

Det är bara att kalla mig en obotlig optimist eller helt dum i huvudet som kan se något positivt i det här. Då ska vi komma ihåg att Sveriges Tre Kronor har varit sågade jäms fotknölarna tidigare och fått utstå både spott och spe – ur det rest sig som en Fågel Fenix ur askan och sedan stått där med ett nytt guld till svensk hockey.

En annan positiv grej, vi slog Ryssland i två perioder, det är något att ta med sig till hotellrummet ikväll när det är dags att packa väskan för en tripp till Kosice.

Matchen den slutade 7-4 till Ryssland.

Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Läs mer om Tre Kronor>>>
Följ oss på Facebook>>>

Kommentarer

Kommentarer