KRÖNIKA: Inför SHL – Bästa tiden på året

Det är bara timmar kvar till nedsläpp. Isarna ligger blanka. Förberedelserna är klara. Matchtröjorna är nya och luktar inte svett, än. En ny SHL-säsong står för dörren. Jag säger – Hell, it’s about time!

Det är den här tiden på året när alla supportrar, alla spelare och alla ledare enbart har drömmar. Hur kommer det att gå? Tar vi guld i år? Håller vi oss kvar? Vem kommer få det stora genombrottet? Vilka matcher kommer det spraka extra mycket kring? Tar vi oss till slutspel? Förhoppningarna är stora hos dom flesta, hos vissa kommer dom grusas och hos andra kommer dom gå i uppfyllelse.

Bästa tiden på året?

Ingenting har grusats än, inga tunga förluster. Inga skandaler har inträffat, för dom flesta lagen är det något sånär skadefritt (hallå HV71). Förhoppningarna och förväntningarna kan fortfarande slå in. Efter ett tag, när det gått ett gäng matcher så börjar vi se tendenserna på hur det kommer att gå.

Får man en bra start på säsongen är det alltid ett plus. Färjestad startade på allra bästa sätt efter sin totala omorganisation förra sommaren och nog var det oerhört viktigt för alla nya spelare, men framförallt tränare och sportchef som var nya på sina poster. Annat ljud i skällan var det i Brynäs som var först ut med att sparka Roger Melin, en total flopp som blev väldigt svårt att vända. Till slut var man det enda laget som lyckades knipa en match mot suveräna Växjö i slutspelet.

På förhand var just dom två klubbarna tippade ganska lika i serien, Färjestad slutade fyra och Brynäs tia. Djurgården stod för den största överraskningen när man hamnade på andra plats i serien, det var inte många förutom dom själva som trodde det på förhand. HV71 med ett SM-guld från året innan hade ett skadehelvete hela säsongen och åkte ut i åttondelsfinal. Marginalerna är små som sagt.

Vad förväntar vi oss nu?

Med bara timmar till nedsläpp i SHL säsongen 18/19 så förbereder lagen sig minutiöst. Vem gör det största avtrycket när kvällen är över, dammet har lagt sig och vi kan konstatera vilka som blev vinnare och förlorare? Kommer Timrå skrälla direkt mot Linköping? Vem vinner i storstadsmötet mellan Frölunda och Djurgården? DIF som kommer med hemvändaren Jacob Josefson och helt andra förväntningar på sig jämfört med förra året. Nu ska man vara ett topplag, är man mogna för uppgiften och fixar den pressen? Gör Aaron Palushaj avtryck direkt i Örebro när man möter Mora?

Luleå och Brynäs förväntas ligga på den undre halvan, vilka går segrande ur den duellen? Finalisterna Skellefteå tar sig an ett upphaussat Rögle som med bröderna Abbott fått en rejäl nytändning i Ängelholm, räcker det till tre poäng direkt? Färjestad-HV71, en klassiker på kvällen. Två rivaler som det alltid sprakar om i princip. Man avslutade förra årets grundserie mot varandra och där avgjorde Dick Axelsson med två mål varav ett på straff. Nu blir det garanterat någon annan som avgör, frågan är för vilket lag?

Det är dags för dom första skridskoskären säsongen 18/19. Det är dags för snygga mål, otroliga assists, feta tacklingar, snygga dragningar och massvis med händelser som kommer att definiera den här säsongen.

Jo, visst jävlar är det här den bästa tiden på året alltid.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN