KRÖNIKA: Här är nyårslöftena – vilka borde avge dem

Det är dags att vända blad och välkomna 2019. Det är dags att titta in i spåkulan: Här är nyårslöftena som borde avges och varför. Hur ser ditt nyårslöfte ut? Vilket nyårslöfte skulle du vilja se och från vem?

Det är inte många timmar kvar på 2018 och här är nyårslöftena, eller i alla fall nyårslöftena som borde avges inom svensk ishockey. Det är högt och lågt, några är lättsamma och några är allvarliga – framförallt är de påhittade. Det är det här jag skulle vilja höra.

SPG Arena, restauratör på Hovet och Globen

Vi lovar att sänka priserna i våra kiosker och därmed göra det mer prisvärt att gå på AIK:s och Djurgårdens hemmamatcher. Det ska vara humana priser och det ska inte kosta skjortan för en barnfamilj att gå på hockey. Därför kommer vi att sänka priserna kraftigt redan till årets första match den sjätte januari när AIK tar emot Karlskrona.

Tomas Thorsbrink och domarkåren

Det är dags för oss att sluta säga att vi inte vill avgöra matcher och därför blunda för utvisningar efter halva matcherna. Vi har ju kommit på att vi i stället avgör matcherna genom att INTE döma utvisningar när det ska vara det. Vi ska också vara öppna och ärliga och samtidigt erkänna att vi gjort en dålig match, för det gör vi ibland, kanske…

Ola Lundberg, serieutredare svenska ishockeyförbundet

Jag ska sätta upp mina förslag till seriesystemet på anslagstavlan och ta några steg tillbaka. Det känns inte helt rätt med att lägga karbonpapper över SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Det ska vara lag som åker ur, det är jag på det klara med. Men hur det ser ut sen, det behöver jag en liten funderare på.

Disciplinnämnden

Vi ska alltid döma lika för lika förseelser och bortse från vilken klubb spelaren spelar i eller vilken spelare som anmäls. Vi tycker att det är en svår uppgift, även om den ses som mycket lätt av så många.

Järnkaminerna, Djurgårdens supporterförening

Vi ska vakna och inse att vi levererar på läktaren utefter det beröm vi får. Vi startar om på Järnkaminernas dag den 12 januari och sedan ska vi göra allt för att ta tillbaka förstaplatsen på Sveriges hockeyläktare. Vi kan inte slå oss för bröstet och tro att vi fortfarande är bäst.

Tränarkåren

Det är dags för oss att tala om vad vi egentligen känner, är våra spelare dåliga så ska vi kunna tala om det. Är det domaren som inte håller nivån så ska vi tala om det också. Det är dags att sluta dalta!

Vi antar även Malmös outalade utmaning att klä oss roligare i båset vid utvalda tillfällen.

Stockholm Stad

Vi ska AGERA och vi ska göra det nu. Vi ska se till att öka antalet isytor under tak markant. Vi ska titta på områdena där vi har ishallar idag och se om vi kan utöka antalet hallar där. Vi ska se till att våra ungdomsföreningar verkligen får chansen att utbilda spelare i Stockholm. Framförallt Hammarby som blivit av med Zinkensdamm. Vi kommer att starta byggnationen av minst tio isytor för ishockey och konståkning inom en tvåårsperiod och sedan se till att vi tripplar antalet till 2025. Till sist tackar vi ja till OS 2026.

Timrå IK

Vi inser att bortaståplaceringen är knasig och kommer att bygga om den så snart det går. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

Gott slut och gott nytt år

På det sättet önskar jag och Hockeybladets skribenter ett gott slut på 2018 och ett gott nytt 2019.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN