KRÖNIKA: Grattis Stockholm stad – det tog bara 2,25 år att bygga ett tält!

I oktober 2018 kom beskedet att ishallen på Zinkensdamms IF var fallfärdig och Stockholm Stad tvingades stänga hallen. Snart är den nya hallen klar, 2,25 år senare står ett provisoriskt (!) tält klart.
– Vi var tvungna att snabbt få fram en ny lösning, säger Karin Ernlund till SVT Stockholm.

Den 24 januari kommer den nya ishallen, förlåt istältet, att öppnas för verksamhet på Zinkensdamms IP. Det är 821 dagar eller ganska på dagen 2,25 år efter att den tidigare hallen stängdes på grund av rasrisk. Över två år har Stockholm Stad tagit på sig att resa ett tält, i en stad som skriker efter nya isytor. Det är ren och skär skandal, det värsta är att stadens politiker slår sig för bröstet och menar att de har varit duktiga. De har rest ett tält!! Ett provisosrikst tält som enligt uppgifter kommer att stå där i 15 år. Tältet har kostat 20 miljoner kronor att bygga och då har de glömt något väsentligt för att bedriva klubbverksamhet i en ishall, återigen förlåt tält ska det vara. Det finns varken omklädningsrum eller varma förråd i anslutning till tältet. Det betyder att klubbarna är tvungna att hyra förråd som inte ligger i anslutning till tältet, utan måste transporteras mellan träningar och matcher. Det finns inget ställe att torka tvättade match- och träningströjor på i anslutning. Det måste ske i hemmen. Någon säger i klippet på SVT att det saknas uppvärmningsytor, de har helt och hållet glömt bort förråden. Skandal Stockholm, skandal!

Då har dessutom idrottsborgarrådet i den blågröna koalissionen i Stadshuset mage att säga att de agerat snabbt. 821 dagar, 2,25 år, för att sätta upp ett provisoriskt tält?

– Eftersom det råder akut brist på isytor i Stockholm, så vi var tvungna att snabbt få fram en ny lösning, säger Karin Ernlund (C) till SVT Stockholm.

Luttrade

Både de styrande inom ishockeyn och även konståkningen i Stockholm är så pass luttrade att de är glada över att den ny isyta tillkommit. Det är en gammal isyta som saknats i 2,25 år när den öppnar igen 24 januari. Det är inte okej!

Dessutom meddelar Stockholm Stad i samma nyhet att det nu finns en budget angående den livsfarliga hallen i Sätra, som Hockeybladet har rapporterat om flera gånger tidigare. Nu ska inte föreningarna i Stockholm jubla över att nya isytor kommer att komma till staden inom kort. Jag trodde verkligen inte mina öron när jag hörde det, men de har nu en budget till att utreda (!) isytor vid Sätrahallen. Det är moderata fastighetsborgarrådet som uttalar sig till SVT Stockholm.

– Sätra är ett av de ställen vi kollar på och det vore så kul att få till en lösning där. Nu kollar vi på en helhetslösning där och det vore verkligen kul att få till det snabbt också, säger han till SVT Stockholm.

SVT: När kan Sätra finnas på plats?
– Vi har pengar i budgeten för att utreda det. Så det kommer att ta några år.

Några år?? Vi pratar om en fallfärdig hall med fuktskador och mögel! Det måste gå att agera snabbare. Några år förresten, då kanske det är ett nytt styre i Stockholm Stad och då kommer allt att börja om. I Stockholm beror det inte på vilket styre det är, det är lika idrottsfientligt i alla fall, framförallt vinteridrotter som ishockey och konståkning.

Andra artiklar om ishallarna i Stockholm

Skulle du låta ditt barn träna här?
Arenan kan komma att rivas!
Stockholm Stad tar död på hockeyn
Förslag på nya isytor

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN