KRÖNIKA: Djurgårdens spelare måste avlasta storstjärnan

Djurgården är en av säsongens stora överraskningar och ligger inför de två sista omgångarna på andra plats. En placering som ger hemmaplansfördel inte bara i kvartsfinalen, utan även i en eventuell semifinal. Efter två raka förluster flåsar Frölunda i nacken, endast två poäng efter. Djurgården tappade det mesta när storstjärnan Andreas Engqvist kom tillbaka efter skada.

När storstjärnan Andreas Engqvist skadade sig på annandagen mot Mora, låg Djurgården redan då på andraplats. Många trodde att Djurgården skulle få det svårt när Engqvist var borta på obestämd tid och dessutom skulle poängmaskinen från Kanada René Bourque vara borta över OS. De spelare som var kvar i laget tog sitt ansvar till fullo och fram till åtminstone ikväll är Djurgården kvar på den åtråvärda andraplatsen. Nu har Engqvist spelat två matcher och Bourque förväntas vara tillbaka ikväll mot HV71.

Två raka förluster

Det går snabbt med trepoängssystemet och efter två raka förluster är nu andraplatsen hotad för Djurgården. En sak som slagit mig är att många av de spelare som gjort sitt yttersta för laget då storstjärnan och fältherren Andreas Engqvist varit borta. De spelarna har inte alls nått upp till den nivå vi sett dem prestera i höst och vinter och framförallt i januari och februari. Efter Engqvists comeback har inte Markus Ljungh, Patrik Lundh, Bröderna Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby framförallt hamnat i en svacka. Jag misstänker att de, även om det är undermedvetet, lägger för mycket ansvar på Engqvist. Något som aldrig har fungerat i något lag.

Det som krävs

För att Djurgården ska rädda sin andraplats i SHL krävs att de spelare som hamnat i en djup svacka kommer ur den och tar sitt ansvar. Alla spelare behöver dra sitt strå till stacken. Djurgården behöver börja göra mål igen. De båda målvakterna storspelar, trots det har det blivit förlust i de två senaste matcherna.

Ikväll förväntas också René Bourque vara tillbaka i laget och det betyder en återförening av Djurgårdens fruktade förstafemma med Lundh, Engqvist och Bourque. Kan det vara lyftet inför slutspelet och räddningen av den andra plats i ligan som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen och även semifinalen om man nu tar sig dit.

Stentufft ikväll

Kvällens motstånd blir stentufft för Djurgården. De möter ett HV71 som är svårt att bestämma formen på. Tre raka förluster följdes av tre raka segrar och en återkomst av guldhjälten Linus Söderström i målet. HV71 slåss för att ta sig direkt till kvartsfinal och en seger mot Djurgården gör att de är med i matchen. Djurgårdens största hot mot andraplatsen är Frölunda, de möter kvalklara Karlskrona ikväll. Djurgården har just nu allt i egna händer, har de det även kring 21.15 ikväll? Har de till och med säkrat andraplatsen då? Då krävs att alla drar sitt strå till stacken.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN