KRÖNIKA: Dick Axelsson stärker SHL:s varumärke

Att Dick Axelsson har kommit tillbaka till SHL har bara stärkt ligans varumärke. Allt han säger, allt han gör, allt han ryktas göra blir stora rubriker och nyheter. Axelsson själv bjuder på det och skrattar säkert för varje hugg han får. SHL borde ge honom en PR-plats efter karriären, eller varför inte redan nu? Det belyser krönikören, håller ni med?

SHL måste inse att Dick Axelsson är den person som på egen hand stärker ligans varumärke. Det spelar ingen roll om han är på isen och retar upp motståndarna, då twittras det hejvilt om honom. I nästa sekund gör han hattrick och är banans gigant, eller slår geniala passningar som medspelarna inte kan missa att förvalta. På isen är han just nu den störst lysande stjärnan. Färjestad och supportrarna till Färjestad gnuggar händerna. Axelsson drar publik och bidrar till stämningen i arenan. Han bidrar till att klubben är tillbaka i hetluften, toppen igen.

Att Axelsson är en stjärna, det visste även Karlskrona som inför de dubbla hemmamatcherna mot Färjestad första och andra december förra året, annonserade med att just Axelsson kommer på besök. Karlskrona fick kritik, men vad ska de göra för att få publik när egna laget saknar profiler? Genialt eller sågning av egna laget kan diskuteras, men media och twittrande hockeytyckare skrev om det. Det hade de inte gjort med Emil Lundberg som dragplåster!

Flyttrykten

När nyheten om att Dick Axelsson är på väg att flytta från Karlstad, hem till Stockholm där nya huset är färdigt. Då rusar läsarbarometern i topp och kommentarerna flödar. Axelsson får SHL att må bra, Axelsson får media att skriva hockey, sånt som väcker känslor.

Han tvekar inte att säga vad han tycker och tänker, efter förlusten mot Luleå i torsdags sågade han Luleå, framförallt att de inte lyckas få publik till matcherna.

– Det är väl inte många som är det, ganska tomt på läktaren, kanske är alla inne i snöstormen. Det är en vanlig bortamatch, bara inte så mycket folk som är här, sa han i en intervju med Hockeybladet.

Twitter

Den som är intresserad av Dick Axelssons liv kan besöka hans twitter, där han är öppen, ironisk och driver med sin kompis Robin Figren som nu spelar i HV71. Helt enkelt, han skapar debatt om hockey, om SHL och bidrar till att stärka SHL:s varumärke enormt – vare sig du vill det eller inte. Vare sig du gillar honom eller inte så reagerar du på det han har att säga. Det vinner Dick Axelsson, SHL och svensk hockey på.

Jag hoppas att Dick fortsätter att spela hockey några år till, jag hoppas också att SHL fångar upp honom för att få honom att jobba med ligans PR i framtiden. Kan han fortsätta att tycka och tänka i framtiden, ser just framtiden ljus ut för svensk hockey.

Dick Axelsson är känslor!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN