Den som förlorar kommer allt som oftast med en ursäkt. Att ha något att skylla på, att förklara förlusten med. Det spelar ingen roll vilken nivå vi pratar om.

Att skylla på något är vi vana vid, men hur ofta har du hört någon stå och säga att säga att domaren var usel efter en vinst, eller att det var kallt, dragit eller dåliga skidor efter en vinst? mig veterligt sker det inte så ofta.

När du förlorar däremot, det är då undanflykterna kommer, det är då du letar fel som kanske skulle fått dig ur balans. I går var det Viktor Hedman som rasade mot värmen i hallen, “Det var det värsta jag har varit med om” står det att läsa i dagens Sportbladet. Sen refererade man till värmen i arenan. Jag påstår att det är precis lika varmt för alla, det är precis lika dålig is för alla spelare. Varför klagar du bara när du torskar? Gnäll på det när du vinner istället!

Sluta upp att skylla från dig

Var ärliga i stället. Nu får Viktor Hedman äta lite för mycket skit från mig, men jag tar honom som ett färskt exempel. Hade han sagt att de inte var förberedda på värmen och att det var en orsak till kollapsen hade det varit en sak. Men att säga att det var det värsta han varit med om… Ni kanske förstår min tanke.

Idag på träningen ångade det ur munnen när jag pratade med Johan Garpenlöv, det var svinkallt i träningsarenan. Jag hoppas bara att Tre Kronor är redo för en ännu varmare arena, ett hemmalag som är stekheta efter segern mot USA och en publik som kommer att bära fram sina hjältar.

Slår ur underläge

Det senare kan ju göra att Sverige hamnar i ett läge där vi svenskar trivs som allra bäst. Fokus hamnar på Tyskland och Tre Kronor kan slå ur underläge. Det är det som talar för Tre Kronor ikväll. Dessutom har man ju något att skylla på om det blir förlust.

Dessutom gäller det att få hål på Thomas Greiss, den tyske målvakten som varit snudd på omöjlig att få hål på. USA bombarderade Greiss med hela 42 skott.

Hoppas att vi slipper undanflykter ikväll!

Kommentarer

Kommentarer