KRÖNIKA: Därför går AIK till kval mot Rögle

Ikväll spelas den sista och avgörande matchen mellan BIK Karlskoga och AIK i Nobelhallen. Enligt Hockeybladets Tomas Hedlund ligger favoritskapet på AIK.

Det är flera faktorer som gör att AIK går vidare till kval mot Rögle. En av de största faktorerna är att AIK har precis allt att vinna, den andra är Roger Melin. Utöver det finns det en rad faktorer till.

Slå ur underläge

AIK var uträknade och farligt nära negativt kval så sent som i januari. Laget förlorade med 0-4 och 0-5 på sin miniturné i Småland, något som idag ligger till grund för den framgångsrika vår som AIK har och som jag är säker på kommer att fortsätta att ha.

Pressen i det här läget ligger på BIK Karlskoga som legat i toppen av HockeyAllsvenskan hela säsongen, de hade sin svacka innan avslutningen av serien och såg mycket starka ut på slutet. I den HockeyAllsvenska finalen mot Mora kom så en till rejäl djupdykning och Karlskoga förnedrades av masarna, som vann med 3-0 i matcher. Trots det ska Karlskoga bära favoritskapet, vilket tynger dem.

Nobelhallen

Karlskoga är mycket svårslagna i Nobelhallen, men det faktum att de varit totalt underlägsna på isen, förutom resultatet senast mot AIK, i de två senaste hemmamatcherna, gör att Karlskoga får det svårt ikväll. Hemmaborgen riskerar att bli hemmasorgen efter 60 minuter ikväll. Får inte BIK spelet att stämma kan hemmapubliken vändas mot en.

AIK:s form tar dem till vidare kval

Trots förlusten mot Karlskoga senast ägde AIK matchen och spelade stundtals ut sina motståndare. Karlskoga var bättre än AIK i sammanlagt fem minuter och det räckte då. Det kommer inte att räcka ikväll. Därför är AIK skyhöga favoriter hos mig.

Målvakterna

Roger Melins enda miss efter matcherna i Småland var att sätta in Linus Lundin borta mot Karlskoga senast. Det signalerade undermedvetet till spelarna att matchen inte var viktig. Det märktes. Det misstaget gör inte Roger Melin om, han vill inte avsluta i AIK redan ikväll; därför kommer Gasper Kroselj vakta buren ikväll.

Andrew Engelage är skadad och nu har tanken lyfts att han ska stå trots att Emil Kruse varit fantastisk i Karlskogas mål. Varför byta ut en het och hel målvakt mot en halvtrasig. Det är också en faktor som gör AIK till storfavorit hos mig.

Daniel Wessner

HockeyAllsvenskans Dr Jekyll och Mr Hyde. Har ett humör som kan fälla vilket lag som helst, framförallt sitt eget. Han är ett lotteri och börjar det gå dåligt för Karlskoga är han livsfarlig för Karlskoga.

Hockeybladet kommer att vara på plats i Nobelhallen ikväll och vi kommer att liveuppdatera matchen. Hur tror du att matchen slutar? Hur vill du att matchen slutar?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN