Foto: Henric Wauge

Sverige är i final i VM och nu är det inget annat är guld som gäller för Tre Kronor. Det är Dagen G och här i Köln är det spännande och förväntansfullt.

Det är final och egentligen finns inga orosmoln på himlen. Du kanske säger att jag är tokig som inte nämner skadan på Henke Lundqvist som ett orosmoln. Jag tror inte att det är ett orosmoln. Jag tror och har på känn att det var en varm och tuff match mot Finland, att Lundqvist visst fick en känning. Men att åka ut i omklädningsrummet och få behandling var det bästa för den här dagen.

Klart att Tre Kronor-ledningen lägger locket på, om det nu är en skada så ska inte Kanada veta om vad det är för skada. Den är inte så allvarlig i vilket fall som helst och det är sista matchen för säsongen. Inte ens om Lundqvist skulle tvingas gå med rullator skulle han missa årets sista match.

Årepojkarna lyfter pokalen tillsammans

Det är sista landskampen tillsammans för bröderna Lundqvist och vid en svensk seger ikväll kommer Kapten Joel Lundqvist att kalla fram sin bror när det är dags att höja pokalen i luften. Årepojkarna blir världsmästare tillsammans. Vilket slut på den gemensamma landslagshistorien för tvillingarna med Järpen som moderklubb.

Sverige går för guld

På VM:s sista dag i den sista matchen gör Sverige och Kanada upp om guldet, hamnar det i Amerika och Kanada eller i Europa och Sverige? Strax efter 23 ikväll vet vi, jag tror mig veta. Jag har det på känn att det blir ett blågult firande i Lanxess Arena i Köln, sent på kvällen den 21 maj 2017.

Kanada är bra, men är inte som förr

Om Storbritannien, där hockeyn bildades, är hockeyns fader så är Kanada hockeyns moder. Det var Kanadensarna som först tog sporten till sitt hjärta och det är galet så stor intresset är på andra sidan Atlanten. Men det är något som förbryllar med Kanada 2017, har det blivit europeiserat? Är det på gott och ont.

Låt mig förklara. När jag växte upp var det kanadensarna som gick på mål, de sköt på allt, ja ibland även på spelare och domare, som rörde sig. Det var kanadickerna som inte tog fajten, de var fajten. Var du motståndare till Kanada så skulle du vara rädd redan innan du klev ut på isen. Så är det inte idag.

Kungsträdgården C/O Sergels Torg

Nu efter matcherna mot Schweiz och Finland börjar jag se något gulaktigt som glimmar. Jag ser bilden av Gabriel Landeskog som står på scenen i Sergels Torg klockan 17.00, Kungsträdgården är uppbokad av fotbollen, imorgon och bakom solglasögonen skriker ”VAD VAR DET JAG SA!”

Kommentarer

Kommentarer