KRÖNIKA: Äntligen säsong – som vi längtat

Det är äntligen dags för ännu en säsong att dra igång. En säsong där de flesta supportrar kommer att kastas mellan hopp och förtvivlan. En säsong där ena morgonen känns otroligt bra, för att dagen efter en förlust kännas blytung. Mina vänner, det är HOCKEYTIME!

Sommaren närmar sig sitt slut och höstvädret gör sig så småningom påmint med allt vad det innebär. Äntligen, tänker jag samtidigt som jag inser att jag faktiskt behöver ge mig ut i regnet och snön tidiga morgnar och sena kvällar. Brr.

Hockeyn är en kärleksrelation

Om vi struntar i vädret och fokuserar på något viktigare istället. Vad har vi att vänta oss av den kommande säsongen då? Jo, en av de bästa sakerna som finns: hockey! För oss inbitna hockeyfanatiker innebär det att vi går in vår underbara bubbla. Ingen kväll är skönare än den efter en seger. Ingen kväll är heller värre än den efter en blytung förlust. Att följa hockey är också att följa en livsstil. Man vaknar upp och tänker på hockey och man går och lägger sig och drömmer om hockey. Nåja, det var kanske att överdriva en smula men jag tror att de flesta hockeysupportrarna förstår hur jag menar. Man kan säga att hockeyn är som en kärleksrelation. Det går upp och det går ner, men allt som oftast upp. Vi har ju trots allt varandra.

Supporterskapet är superviktigt

”Hur kan du tycka det är så roligt att kolla på folk som jagar en puck?”, var det en person som frågade mig för några veckor sedan. Ishockey för mig är så mycket mer än att jaga en puck och göra mål. Jag tycker supporterskapet och den biten är minst lika viktig som själva spelet. Utan supportrar är det ingen hockey, inte som är särskilt tilltalande i alla fall. En välfylld arena med bra tryck ger mig gåshud, oavsett som det är division två eller SHL. Hockey är hockey och hockey är fantastiskt. Jag gillar att de flesta hockeysupportrar kan skoja med varandra. Man kan ge en gliring ibland, och få tillbaka en eller två. Sådant tycker jag är ännu en krydda på den redan fantastiska hockeyn, så länge det hålls på en bra nivå, såklart.

Hockeyvänner, nu är det snart dags att dra på sig matchtröjan och halsduken och bege sig mot arenorna. Nu är det snart dags att få känna den där nervositeten timmarna innan match. Nu är det snart dags att få känna den där fantastiska känslan när hela arenan jublar när laget i hjärtat vinner. Nu är det dags att få känna hur hockeypassionen frodas ännu mer. Vänner, nu kör vi!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN