KRÖNIKA: Äntligen hockeygodis på hög nivå – precis vad VM behövde

Det skulle kunna bli världsmästerskapet som somnade in och ingen som skulle komma ihåg mycket från gruppspelet i Grupp A i Royal Arena, Köpenhamn. Då var det dags klassikermötet mellan Ryssland och Tjeckien – och äntligen fick vi en rejäl dos hockeygodis. Precis var detta VM behövde, nu stiger temperaturen.

Tjeckien och Ryssland bjöd på hockeygodis på hög nivå. Framförallt var anfallsspelet från båda lagen suveränt ända från nedsläpp. Nu har Hockey-VM vaknat och jag hoppas verkligen att det håller sig vaket. Att se stjärnorna anfalla är mumma för en hockeyälskare som mig. Jag vill bara ha mer! Ge mig Sverige mot Ryssland, ge mig Sverige mot Finland redan i kvartsfinalen – då ska till och med den stelaste svensken sjunga sig hes på White Stripes ”Seven nations army” och ”Vi är svenska fans allihopa”

Första provet för försvaret

I matchen mot Tjeckien var det första gången i detta VM som Rysslands försvar sattes på prov. Det visade tecken på svagheter som jag hoppas att Tre Kronors spion Tomas Montén också sett och förmedlar detta vidare. Offensiven är det inget fel på hos ryssarna, verkligen inte. Det blir en riktigt spännande match på tisdag.

För Tjeckien betyder ankomsten av de båda Bostonspelarna David Krejci och framförallt David Pastrnak att de har ett helt nytt lag, en ny dimension de saknat tidigare. Matchen ikväll var en riktigt fröjd för ögat. Tre Kronor ska vara glada att gruppspelsmatchen mot Tjeckien redan är avklarad.

Grupp A – guldgruppen

Efter de senaste tillskotten av Bostonspelarna och den förmodade ankomsten av Patric ”Bengan” Hörnqvist till Tre Kronor gör att de tre starkaste medaljkandidaterna finns i Grupp A. Mycket kommer nog att avgöras i natt i ”Game seven” mellan Nashville och Winnipeg. Då kan vi troligen stänga trupperna efter det. Kanada blir extremt farliga, men varken de finska lejonen eller jänkarna skrämmer mig nämnvärt.

Hög ljudnivå

Ljudnivån inne i Royal Arena var hög i stort sett hela matchen och nådde sina toppar när matchen startade, när lagen gjorde mål och när David Pasternaks mål förkunnade att Tjeckien vunnit med 4-3 efter förlängning. En gång till kokade arenan och det var i pausen mellan andra och tredje perioden då en tjeck friade till sin fästmö. Hockey är kärlek!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN