Äntligen verkar HV71 ha fått ett nytt namn på sin arena. Det har figurerat olika namnförslag på sociala medier där de flesta ville hylla sin gamla målvakt. Nu verkar det dock stå helt klart med det nya namnet och det är helt rätt namn för HV71. 

Helt rätt namn för HV71, ja det tycker krönikören i detta inlägg. Håller du med?

Enligt Hockeystaden.se kommer HV71 att spela sina hemmamatcher i Husqvarna Garden Arena. Om ni frågar mig är det helt rätt namn för en klubb som HV71. Att de även heter Huskvarna i sitt namn och att arenan är placerad endast två kilometer från staden Huskvarna är bara en bonus. 

Vissa kommentarer på sociala medier vill dock ta bort ordet “Trädgård” och en del vill slopa “Arena”. För mig att kombinationen perfekt. Företaget Husqvarna, med specialiteter på trädgårdsmaskiner så som gräsklippare och motorsågar får väldigt mycket gratis att hela Smålands stolthet har deras namn i sitt. Dock finns det nog inget företag i hela världen som slänger i väg flera miljoner utan att ha en chans att få någonting tillbaka. Därför behövs namnet “Garden” för att förknippa arenan med just företaget Husqvarna.

Ett riktigt lyft för föreningen 

1985 tog den fjorton år gamla klubben sitt steg till dåvarande Elitserien. Sedan dess har man stannat kvar där. Tio år senare tog man sitt första SM-guld. År 2000 stod den nya arenan klar på samma plats som den tidigare Rosenlundshallen. Efter det har det blivit ytterligare fyra guldmedaljer till Jönköping. Den senaste 2017.

Hur vida det kommer att ändras någonting i exteriör och interiör lär framtiden utvisa. Klart är dock att en förening brukar i regel lyftas av nya arenor eller nya arenanamn. Jag tror att detta kommer bli ett stort lyft för föreningen.

Madison Square Garden, Boston Garden och Husqvarna Garden. Boom säger jag!

Läs mer om HV71 här >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer