HEDLUND: Luleå kan bli historiska

Det återstår sex omgångar av SHL och Luleå kan bli historiska säsongen 2018/2019. Inte nog med att damerna ångar på mot dubbeln, herrarna är inte långt efter. Det skriver Hockeybladets Tomas Hedlund i en krönika.

Det är en bit kvar, men känslan just nu är att Luleå kan bli historiska den här säsongen. Damlaget lär inte ha några som helst problem att ta dubbeln, att vinna serien och SM-guld samma år. Nu har även klubbens herrlag fått korn på samma sak. Med sex omgångar kvar, Färjestad och Mora har sju matcher kvar, leder Luleå med två poäng före Färjestad. Luleå möter Färjestad på bortaplan den 12 mars i vad som kan komma att bli en ren seriefinal. Vinner Luleå SHL kan klubben bli den första någonsin att vinna serien i både herr- och damhockey och även vinna SM-guld i både dam- och herrhockey. Snacka om att dominera svensk hockey. Det ska dock spelas om det först.

Damlaget

Luleås damlag vinner SM-guld, det finns inget lag som rår på dem över fem matcher. Allt annat är en större sensation än Miracle on ice i Lake Placid 1980. Delmål tre för Luleå blir därmed klart runt den 20 mars, två dagar innan kvartsfinalerna för SHL sätter igång. Jag tippar att Luleå tar finalen med 3-1 i matcher.

Herrlaget

Laget har imponerat på mig stort. Jag visste att Thomas ”Bulan” Berglund är en bra tränare, det visade han inte minst när han tog Brynäs till final 2017. Däremot trodde jag inte att han skulle lyckas som han gjort i sin egna klubb, Luleå där han har sitt hjärta. ”Bulan” har verkligen fått spelarna i klubben att sluta vara divor, att spela som ett lag. De ställer verkligen upp för varandra, Luleå är just nu SHL:s bästa lag.

För att inte tala om Joel Lassinantti i målet, en 26-årig vägg som inte tagit steget till NHL – än. Han har varit bra tidigare år och för Djurgården har han varit ett spöke sedan han ställde sig i Asplövens mål i Hockeyallsvenskan. Jag tror inte Djurgården har många segrar mot Lassinantti genom åren. Han är lugn och följsam samtidigt som han har det där lilla extra. Det där lilla extra som gör att laget n vinna SM-guld.

Publiken

Säga vad man vill, för bara något år sedan stod Coop Norrbotten Arena nästan halvtom när Luleå spelade. Tillsammans med fansen har klubben jobbat stenhårt och får dem till ishallen när herrlaget spelar. De får även fansen att komma på damlagets matcher, något som är riktigt imponerande.

Det ska bli riktigt spännande att följa Luleå i vår, kommer klubben att bli historisk? Jag tror det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN