HEDLUND: Lotteri(disciplin)nämnden är ett skämt

Det är dags att byta ut Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd en gång för alla. Idag är det ett lotteri hur de gör sina bedömningar och de verkar plocka avstängningarnas längd ur en tombola.

Det är bara att jämföra de två senaste besluten om avstängning i SHL som grund till att disciplinnämnden ska läggas ner med omedelbar verkan. Jag vill att SHL och HockeyAllsvenskan gör gemensam sak och inrättar ett råd som står för besluten. Ta ett par domare som slutat döma, ett par spelarrepresentanter och en juristkunnig som är med för att texterna ska vara juridiskt bindande och rätt. Något måste göras!

Märklig straffbedömning från disciplinnämnden

I fredags kom beslutet från disciplinnämnden att Frölundas Sean Bergenheim stängs av i tre matcher för armbågstackling. Det är helt rätt att han stängs av, jag lägger heller ingen värdering i just den längden på avstängningen. Det som är horribelt är att sätta Bergenheims arbågstackling som sker i spelet mot Marcus Paulsson i Karlskrona som spearar en spelare i Leksand. Marcus Paulsson stängs av två matcher för den vedervärdigt fula spearingen. Spearingen sker inte ute på isen, Paulsson åker förbi Leksands bås och där sticker han in klubbladet i magen på Leksands Janos Hari. Låt vara att Janos Hari sagt någpt dumt till Paulsson. Hari har i mina ögon kunnat säga precis vad som helst till Paulsson, utan att bli spearad. Kan man inte ta lite trash talk ska man inte hålla på med ishockey!

Jag vet inte hur många matcher Marcus Paulsson ska bli avstängd, däremot vet jag om man sätter det i samma bedömning som Bergenheims armbåge ska det vara minst tio matcher på Paulsson.

Ska spelare, föreningar och publik förstå avstängningar och liknande finns bara en sak att göra:

Ut med den förlegade lotterinämnden till disciplinnämnd och in med några som kan hockey!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN