SHL: Tidernas värsta loggor på matchtröjor

0
5651
SHL: Tidernas värsta loggor på matchtröjor
Foto: Bildbyrån/Privat/Montage
Du kanske skrockar om hur fula motståndarnas matchtröjor är. Hockeybladet har utsett tidernas värsta loggor som placerats på matchtröjor i SHL och föregångaren Elitserien.

Har du undrat vilka som är tidernas värsta loggor som tagits fram på matchtröjor i SHL och dess föregångare SHL? Hockeybladets Tomas Hedlund har tittat tillbaka i arkiven och har hittat dessa hemskheter. Det är när klubbarna antingen förstört klubbmärket med reklam, låtit en PR-byrå ta fram något som ingen i klubben borde kunna identifiera sig med. Eller så har det bara gått snett. En av tröjorna kom som tur var aldrig till spel, men tröjan togs fram – all heder till klubbens supportrar som lyckades få stopp på eländet.

I slutet kommer en bubblare, den hade vunnit om den tagits fram av ansvarig klubb. Som tur var stannade den vid ritbordet. Håller ni med?

Foto: Bildbyrån

5. IF Björklöven 1998/1999

Björklöven var ett av lagen som hoppade på trenden med att NHL:ifiera svensk hockey. Som nykomlingar i Elitserien 1998 hette Umeålaget helt plötsligt Björklöven Lynx (lodjur) och i ett hoptryckt björklöv placerade klubben en bild på ett randigt (!) lodjur. Det är så hockeyhjärtat slutar att slå en stund när bilden på den loggan kommer upp. Men värst? Nej, inte på långa vägar!

 

Foto: Privat

4. Modo 2000

Efter finalförlusten mot Djurgården 2000 var det några personer hos huvudsponsorn och klubben som tänkte riktigt illa. Tröjan togs fram, stackars Magnus Wernblom fick visa upp den. Tack vare Modos supportrar kom tröjan aldrig att användas vid spel.

– Från början diskuterade vi faktiskt en knuten näve men vi tyckte det kändes negativt, sa Peter Ivarsson, styrelsemedlem i Modo Hockey och reklamchef hos sponsorn Holmen om den nya loggan när den presenterades.

Foto: Bildbyrån

3. Luleå 2011/2012

Ytterligare ett bevis på att en PR-byrå inte ska skapa loggor till idrottsföreningar. Den rytande björnen eller var det en varg? Många var frågande från början, dock spelade Luleå i den i en säsong. Likt Björklöven fann där inget namn i loggan. Nej, den loggan kan inte ha gjort någon glad.

 

 

Foto: Bildbyrån

2. HV71 1996/1997

Även Jönköpingsklubben HV71 hakade NHL-trenden och tog namnet Blue Bulls. Någon måste ha tänkt riktigt snett när loggan för säsongen 1996/1997 togs fram. Inte bara en blå tjur tog plats på tröjan, utan även en gul och en röd. Nej, gräv ner dessa tröjor och låt de aldrig komma tillbaka till svensk hockey igen.

 

 

Foto: Bildbyrån

1. Djurgårdens IF 1984/1985

Här gick precis allting snett, allt för pengarna eller? När Tipstjänst (idag Svenska Spel) lanserade spelet Joker, fick dåvarande vd:n och Djurgårdssupportern Lars-Gunnar Björklund en snilleblixt. Tyvärr hade han med sig en alldeles för stor pengapåse som styrelsen i Djurgården inte kunde säga nej till. Det var många Djurgårdare som fick andnöd när klubbens klassiska lagerblad hade bytts ut mot en joker, som dessutom håller tag i klubbmärket, placerar det ocentralt. Till råga på allt släpper jokern mynt nedför tröjan. USCH!

Bubblare

Som bubblare bjuder vi på de förslag som HV71 ratade till förmån för Blue Bull. Vad säger ni om de kreationerna?

Hur mycket längtar du efter SHL 2021/2022?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

18 − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.