KRÖNIKA: Stoppa nötterna innan det är för sent

0
3353
KRÖNIKA: Stoppa nötterna innan det är för sent
Foto: Bildbyrån/Montage
Vad är det som håller på att hända i hockeyn? Bengaler två omgångar i rad! Nä, stoppa nötterna innan det är försent. Alla, jag menar alla måsta hjälpa till att få stopp på skiten, det skriver Hockeybladets Tomas Hedlund i en krönika.

Svensk hockey måste sätta ner foten direkt och stoppa nötterna innan det är för sent. Två matcher under en kort tid har brutits på grund av användandet av pyroteknik i en inomhus arena. Ursäkta mitt språk, men vad är det för jävla idioter som tycker att den ens är bra? Stoppa skiten nu! Innan det blir en maktfaktor.

Bortaplan

Först och främst är nötterna som satt igång pyrotekniken så pass ruttna och fega att de gör det på bortaplan. Kanske tror de att de kommer undan med att bränna i Oskarshamn om man är Linköpingssupporter eller i Skellefteå om man håller på Luleå. Dessutom tror gökarna troligtvis att det bara är hemmaklubben som får skit för det här. Det är det inte.

Luleå och Linköping måste ta tag i det här. Linköping har redan gått ut med att de ska gå till botten med det, hoppas verkligen att de står vid sitt ord och inte bara skummar på ytan som klubbar brukar göra när sånt här händer. Luleå har inte skrivit ett ord, än, om händelsen igår. Dåligt Luleå!

Vems ansvar?

Men vems ansvar är det då att pyrotekniken inte får fäste inom ishockeyn? Det är lika solklart som enkelt! Det är ditt, du som läser detta, ditt ansvar. Det är också mitt ansvar, det är allas förbannade ansvar. SHL, klubbarna, supporterföreningarna, de enskilda supportrarna och så vidare. Det går inte att skylla på någon. Samhället har blivit så jävla slapp att folk bara kan rycka på axlarna och säga, men det där är ju inte mitt ansvar. Jo, det är ditt förbannade jävla ansvar!

Du kan tycka att pyroteknik är häftigt, jag tycker att det är häftigt, men dra inte in skiten i en inomhusarena.

Visa civilkurage och säg ifrån när du ser dumheter på läktarna. Stoppa nötterna med andra ord!

Till sist

Ni som tycker att det är okej att bränna pyroteknik innan eller under en hockeymatch – hur är ni funtade?

Tänk om – tänk rätt!

Vilka går till final?

View Results

Loading ... Loading ...

Fler krönikor från Hockeybladet.

Fotnot: Det är inte bara supportrar till Luleå och Linköping som bränt av pyroteknink inne i ishockeyarenor. Det är däremot de som är aktuella.

Editering: Ett stycke är efter samtal med en supporter borttaget eftersom denne inte hade för avsikt att romantisera användandet av pyroteknik inne i hockeyarenor.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.