KRÖNIKA: Mer hockey och kortare pauser – TACK!

Under helgerna blir pauserna längre i SHL, skrev Sportbladet under måndagen. Ett beslut som är i helt fel riktning. Helt plötsligt är det nästan längre kiosktid än effektiv hockey? Vad håller SHL egentligen på med? Är kiosken viktigare än hockeyn?

Pauserna, som vanligt vis är 18 minuter långa redan, förlängs med ytterligare två minuter under helgerna, skriver Sportbladet. Anledningen, enligt tidningen, är att supportrarna ska ha mer tid till att förtära på. Ett beslut som är i helt fel riktning. Hockeymatcherna ska gå snabbare, inte långsammare!

Blir nästan mer tid i kiosken än effektiv hockey

Det är lördageftermiddag. Du är på plats i arenan och det är fem minuter till nedsläpp. Framför dig väntar en spännande hockeymatch och dina nerver är på helspänn. Men det finns ett problem. Du kommer få lika mycket tid i kiosken som effektiv tid i hockeymatchen. Inte alls lika kul, va? Pauserna som tidigare varit 18 minuter är redan för långa anser jag. Är det så långa köer till kioskerna är det kioskerna som bör utvärderas, knappast tiden! Med de överpriserna som kioskerna ofta har kan det inte vara särskilt svårt att göra de mer effektiva.

Enligt Sportbladet har 20-minuters paus provats i Finland. Responsen blev, precis som jag befarar att det kommer bli i Sverige, att pauserna är för långa.

– Många var missnöjda med pauserna, de kändes för långa, säger Filip Saxén som är hockeyjournalist i Finland till Sportbladet.

Fel väg att gå om man vill locka fler personer

Jag vet att jag kanske låter gnällig och det är fullt möjligt att jag är det. Det är endast sex minuter som läggs till jämfört med tidigare. Men det är fyra minuter plus mål, videobedömningar, utvisningar och övriga avblåsningar ovanpå det. Anledningen till att jag reagerar är för att folk har familjer, annat planerat och så vidare. Det är helt naturligt. Om man vill man locka de personerna som inte får ihop livspusslet för att ägna allt för mycket tid i arenorna runt om i Sverige så måste man tänka om. Jag tror inte att det lockar fler till att gå på hockey när tiden blir längre, snarare tvärtom.

Det är endast klubbarna som tjänar på det

Beslutet är taget endast för att klubbarna ska tjäna mer pengar på kioskerna. Försäljningen kommer att öka och klubbarna tjänar mer pengar. Det är simpel matematik. Visst, det kan väl vara trevligt att hänga med kompisarna i baren, handla godis med barnen eller se vimlet i korridorerna. Men de flesta, om inte alla, är där för hockey. Barer, kiosker och så vidare finns även utanför hockeyarenorna.

För de flesta hockeybesökarna finns ett liv även utanför hockeyarenorna. SHL, gör om och gör rätt. Godis och läsk hinner inhandlas på 18 minuter. Mer hockey och kortare pauser, tack!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN