KRÖNIKA: Hon ska bli ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet!

Nu tänker jag ge mig in i debatten kring avgående generalsekreteraren i Svenska Ishockeyförbundet, Tommy Boustedt. Det blir inte någon lång analys kring vad som hänt, däremot på vad som kan och bör hända. Här är mitt förslag till ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet.

Hockeybladets Tomas Hedlund ger sin syn på vem som borde ta över som ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet. Här följer hans krönika i ämnet, håller ni med honom?

Tommy Boustedt har antingen sagt upp sig själv, eller fått sparken som generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet. Det spelar egentligen ingen roll vilket, det var ohållbart för honom att vara kvar och det var ohållbart för styrelsen att ha honom kvar. Däremot ska svensk ishockey ställa sig upp och applådera Tommy Boustedt för vad han åstadkommit under sina år på förbundet. Russinläger, satsning på Juniorkronorna med mera, med mera. Det kan ingen ta ifrån honom. Det var innan han blev generalsekreterare och fick ett helhetsansvar. Nu gäller det att ta en snabb blick i backspegeln för att sedan blicka framåt. Att rekrytera rätt person som generalsekreterare, men också att hitta den person som ska leda sporten framåt också.

Det behövs en ny spelarutvecklare som tillsammans med samtliga förbundskaptener kan lägga upp den sportsliga strategin på både dam- och herrsidan. Det går inte att vara rättvis mellan könen, det gäller att hitta så jämlika lösningar som möjligt. Till exempel, det får inte kosta att vara med i ett landslag. Nog om det sportsliga och över till vad denna krönika ska handla om. Vem ska ta över som generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet?

Här är mitt namn

Jag har sett förslag om att ha före detta herrlandslagsspelare på posten som generalsekreterare, det känner jag är hål i huvudet. Det spelar ingen roll hur stor erfarenhet av ledarskap och kompetens i rollen den personen har. Har du spelat i herrlandslaget kommer du att komma in snett i rollen. Du kommer att mötas av skepsis, speciellt gällande dam- och flickishockeyn.

Svenska Ishockeyförbundet är ett företag och det behövs en företagsledare, en stark företagsledare som inte är rätt för att ta konflikter, att bygga om en grund som av många anses vara rutten. Det kommer inte att vara lätt att ta över efter Tommy Boustedt. Den som ska ta över ska hata uttrycket ”men så har vi alltid gjort”.

Personen som tar över rollen som generalsekreterare bör kunna spelet, men det ska inte vara prioriterat.

Mitt namn som ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är Charlotte Gustavsson. Det är en kvinna som har erfarenhet av att leda hockeyföretag, Modo och Karlskrona. Hon kom till båda ställena när det hade blåst ordentligt snålt. Hon har skinn på näsan och jag vet att hon inte backar en tum i sin övertygelse.

Även om hon inte sagt det rakt ut, när jag frågade henne personligen, kunde jag läsa mellan raderna att det finns ett intresse från hennes sida. Hon har i Modo jobbat i en organisation som har både dam- och herrishockey på programmet. Så Anders Larsson, om du läser detta: Charlotte Gustavsson är ditt namn som ska efterträda Tommy Boustedt.

Hon har gjort en analys av vad som gått snett i förbundet och är mycket insatt, därför är hon rätt kandidat enligt mig.

– Som ledare inom förbundet har man ett uppdrag och det är att öka intresset för hockeyn. Då behövs infrastruktur och support: lokala hockeyförbund, isytor, träningsschema, uppförandekod, organiserade cuper och seriespel, säger hon till Expressen och fortsätter:

– När dessa strukturer är på plats är det dags att arbeta fram en kultur inom förbundet där alla känner sig välkomna. För att få till en förändring måste individer med andra erfarenheter och nya perspektiv ta plats på ledande positioner. Ledningen måste spegla samtiden. Det handlar inte om att byta ut hela ledningen, utan att tillföra nytt blod.

Enda kruxet som jag ser det – hon har redan ett jobb som hon trivs med.

Vad säger du? Vem vill du se som ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN