KRÖNIKA: Hey Mr DJ – SHUT UP!

Det är fullsatt i Royal Arena och två månghövdade fansskaror, de svenska och de schweiziska gör allt för att skapa stämning. De lyckas så länge spelet är igång, men sen när domaren blåser i pipan drar hum igång. Musik på högsta volym som totalt dödar all stämning inne i arenan. Inte ens vid mål får fansen fira i fred. HEY MR DJ – SHUT UP!

Jag frestas att använda grövre ord än SHUT UP, när jag sitter inne i Royal Arena och känner en härlig stämning mellan fans från två länder. Arenan är fullsatt och jag fylls med värme och lycka när de svenska fansen ställer sig upp och sjunger för sitt landslag på isen. Då händer det, domaren blåser av och det måste finnas en direktkontakt mellan domarens pipa och playknappen hor herr DJ.

Sätter glädjen i halsen

Sverige gör två mål i den första perioden och innan jublet når pressläktaren dras en båttuta som får en att undra om m/s Royal Arena ska segla iväg till USA eller någon annanstans. Kan bara tänka mig hur det känns att stå där på läktaren och samtidigt som jag vrålar ut min glädje, känner jag hur tonerna TRYCKS ner i min hals igen. Som en flaskborste rätt ner i halsen igen. Innan jag hunnit hämta mig och ska försöka få ut några toner igen så spelas Tre Kronors mållåt på absolut högsta volym.

Jag förstår om det spelas musik när det är halvfullt med ”sovande” publik – men varför när det är fullt. Tänk vilken stämning det skulle vara om publiken tilläts att jubla, sjunga och dansa på läktarna. Hockeypubliken vill inget annat än att skapa stämning.

Värsta exemplet

Det värsta exemplet på hur Mr DJ använder sin makt var i Sveriges match mot Österrike. En stor del av arenan, både österrikiska och svenska fans, formerar ett tåg och drar runt sektion efter sektion. Nu kommer jag dock inte ihåg melodin som de dansade till. Jag kommer dock ihåg att den som sköter musiken dundrade igång Macarena i högtalarna.

Jag vill bara gå upp till hans bås och skrika:

HEY MR DJ – SHUT UP!!!!

Sedan dra ur kontakterna och stänga av strömmen för honom.

Fler krönikor från våra skribenter>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN