HEDLUND: Något är sjukt i SHL mycket sjukt – något måste göras

Hej Svenska Hockeyligan, SHL, vad är det som händer? Hur sjuk är organisationen egentligen? Nu ska de viktigaste personerna inom svensk hockey, supportrarna, censureras. Allt enligt ett internt mejl som dessutom läckt ut i media. Jösses, det är klart att ni behöver en PR-byrå nu!

Jag är förundrad över det som sker inom SHL den här hösten. Varför känns Jörgen Lindgren som en gammal LP-skiva som hakat upp sig, när det gäller precis allt? Allt är bra, förutom det som är dåligt, men när man har en perfekt produkt, då kan den ju inte vara dålig – eller??

Fullt förtroende

Vi börjar med domarkrisen. Det brev som också det läckte ut i media var en domarkris som svensk hockey inte hade sett innan. Kritiken mot domarchefen Ulf Rönnmark var inte nådig och om fem procent av kritiken var sann skulle det leda till avsked direkt. Jag ska genast säga att jag inte har en aning om vad som stämde eller inte i mejlet som krävde hans avgång. Det är inte heller poängen här.

Jörgen Lindgren försökte sopa problemet under mattan och även efter att ha åkt ut till Bosön på Lidingö var förtroendet på topp för Rönnmark. Det hette till och med att det inte fanns någon kritik alls mot Rönnmark. Hallå Lindgren, vad var det du missade?

Den nya stormen

Den senaste stormen kring Lindgren och Svenska Hockeyligan bottnar i SHL:s förslag till seriesystem. Där skriver bland annat SHL att redan när lagen kvalar till den högsta serien ska licenskraven vara uppfyllda. Det kan alltså hända att ett lag som sportsligt kvalificerat sig till SHL-kval inte kommer att få spela kvalet. När detta uppmärksammas är det enligt Lindgren inte SHL som bestämt detta, det är Svenska Ishockeyförbundet som bestämt och satt licenskravet. Men vänta lite nu… Det var ju SHL:s förslag till spelsystem som kritiserades, inte förbundets.

Censur

När fansen, den viktigaste ingrediensen i svensk elitidrott, protesterar ska de censureras. Det står klart och tydligt i det interna mejl, som skickats ut till klubbarna i den högsta serien.

”SÄK (Säkerhetschef i klubb)/Abbe (Albert Törsleff säkerhetsansvarig på SHL: kontroll av banderoller och budskap inför matcherna den här veckan. Abbe har även kontakt med HockeyAllsvenskans säkerhetschefer.

KD (Klubbdirektörer)/SÄK: scanna av sociala medier där supporterfalangerna kommunicerar. Bilder, klipp, upprop etc.”, källa.

Om inte det herr Lindgren är censur, då skulle du må bra av att bo i Nordkorea i ett år!

Dags att lyssna

Nu måste Svenska Hockeyligan lyssna på supportrarna, annars är det en dödsstöt för svensk klubblagsishockey.

Det går inte att stoppa huvudet i sanden och tro att allt är bra. En liten realitycheck till Lindgren och kompani.

Står det SHL – Hockeymördare på banderoller titt som tätt ligger det något i det. Jag trodde i min enfald att produkt, kund och merchandise var lika dött som landet Sovjetunionen. När jag trodde att match, publik och souvenirer var det man använde, så var det snacket tillbaka igen.

Sluta att tro att SHL kan bli NHL med kisscam, uppblåsbara klapprör och totalt oengagerade kunder som skriker Let’s go Brynäs för att det står det på en alldeles för stor mediakub. Sverige är inte USA! Folk går på hockey för att det är stämning och sång på läktarna. Hade de kommit för klappor och annat skit hade det redan varit fullt på arenorna.

Ett tips

Till sist skulle jag vilja att SHL i stället för att censurera supportrarna och spionera på dem bjuder in till ett supporterråd. Vad vill supportrarna i landets två högsta ligor, hur vill de se svensk elitishockey de kommande åren?

Till din hjälp Jörgen Lindgren, det krävs ingen PR-byrå för detta. Här är supporterklubbarna i SHL och Hockeyallsvenskan.

Brynäs – Brynäs Support
Djurgården – Järnkaminerna
Frölunda – Goa gubbar
Färjestad – The Wolfpack
HV71 – North bank Supporters
Linköping – White Lions
Luleå – Luleåfans
Malmö – Redhawks Support
Mora – Faleijs 1935
Rögle – Angel Island Army
Skellefteå – North Power
Timrå – Timrå IK Supporterklubb
Växjö – Lakers Lakejer
Örebro – 14-3 Örebro

AIK – Black Army
Almtuna – Red Lions
Björklöven – Green Devils
BIK Karlskoga – BIK Support
Karlskrona – Blackbugs
Leksand – Leksand Superstars
Modo – Lumberjacks
Oskarshamn – Blue Front Support
Pantern – Black Panter
Södertälje – Supporterklubben
Tingsryd – Gröna Brigaden
Vita Hästen – Hästen Fanz
Västervik – Rödblå Fans
Västerås – VIK Support

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN