DEBATT: Vill Tommy Sjödin att SHL blir ett nytt Serie A?

Brynästränaren Tommy Sjödin kritiserar media och försvarar sin filmstjärna Kevin Clark efter gårdagens match mot Luleå. Vill han se ett Serie A på is?

Igår rasade bland annat Niklas Wikegård efter Kevin Clarks filmning efter att Luleås Isac Lundeström viftat med klubban i ansiktet på Clark. Efter det gick Brynästränaren ut på Twitter och försvarade sin spelares agerande. Min fråga till Tommy Sjödin, som ansågs vara en tuff spelare i sin karriär, blir naturligtvis: Vad är det för hockey du vill se Tommy? Ska SHL bli ett nytt Serie A, där filmningar är fullt accepterade och vardag?

”Ang Clark sk filmning, Händer i stort sätt varje match”, skriver Sjödin på Twitter.

Problem nog

Som om inte SHL har problem nog med fallande publiksiffror och snedvridna debatter om TV-avtal och pengafördelning mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Lägg där till en haltande tabell, där Färjestad nu har tre matcher mer spelade än Djurgården, Malmö och Örebro. Det är saker som många stör sig på när det gäller den högsta ligan i svensk hockey.

Att nu Tommy Sjödin först och främst kallar det en så kallad filmning och dessutom säger att det är vardag. Ser man till händelsen med Clark kan jag säga att det inte händer varje match, Clark filmade så dåligt att han inte ens skulle komma in på Calle Flygares scenskola. Du ser filmningen i den externa länken här.

Måste bort

Filmningar som den Clark gör måste bort och jag hoppas verkligen att disciplinnämnden kolla upp och straffar honom för det här.

Hockey är en kampsport och ska vara en kampsport. Spelarna har en massa skydd, men ibland undrar jag om det är innebandy jag tittar på. Det kan till och med vara tuffare i innebandy utan att det blir utvisning.

Så nej Tommy Sjödin, det är inte media som reagerat och agerat fel, det är din spelare Kevin Clark agerat och du som har reagerat fel. Jag vill i alla fall inte ha ett Serie A på is!

Vad tycker du om filmningar inom hockeyn? Kommentera och debattera gärna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN