DEBATT: Blev Lasch snuvad på poängrekordet?

Elias Pettersson vann SHL:s poängliga med 56 poäng. Endast en poäng bakom hittar vi Frölundas Ryan Lasch som föll på målsnöret. Men frågan är om chansen att vinna poängligan rök efter en märklig utvisning i matchen mot Brynäs.

Med endast sex minuter kvar att spela i matchen mellan Frölunda och Brynäs så tog domaren en diving på Ryan Lasch efter en hög klubba. Resultatet var två minuter vardera för Lasch och Brynäs Christopher Liljewall. Frölunda vann matchen med klara 8-3 men i kampen om poängrekordet finns inte utrymme för felaktiga beslut. Att domarna ska vara hårda med filmningar är bra, men är detta ens en filmning?

Tidigare ifrågasatt

Ryan Lasch har tidigare under säsongen varit indragen i just filmningssituationer och har fått utstå en hel del kritik för detta. Exempel på detta är en tidigare situation med Skellefteås Emil Djuse, en situation som fick experterna att se rött –Han ska skämmas, sa experten Johan Tornberg då. Även Niklas Wikegård var kritisk till Lasch agerande som tyckte att det ska till en ”Wall of shame” för filmningar. Lasch besvarade sen Wikegård via Twitter. Frågan är om just Lasch divinghistoria spelade in i bedömningen i matchen mot Brynäs senast.

Hellre fria än fälla

Det går snabbt på isen och det gäller för domarna att var extremt säkra när man tar utvisningar för just diving. Är det minsta osäkerhet så släpp det hellre, hellre fria än fälla. Ett felaktigt beslut kan slå väldigt fel, så pass fel att man kan gå miste om poängrekordet i SHL. Nästa fråga är vad Ryan Lasch har för olika bonusar som ett vunnet poängrekord i SHL hade utlöst. Inget sagt att Ryan under dessa två minuter skulle plocka upp tillräckligt med poäng för att vinna poängligan, men trots allt så var det två minuter i powerplay som försvann i jakten på rekordet

 

Situationen

Jag har granskat situationen gång på gång och kan helt ärligt inte se var någonstans domaren hittar en filmning. Liljewall vänder om och Lasch kommer med hög fart och försöker undvika att få klubban i ansiktet. Ingen skada på någon av spelarna uppstår, en hög klubba, varken mer eller mindre. Eller har jag fel?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN