KLART: Förre Brynäsjunioren förstärker bottenlaget

Västerviks IK ligger för närvarande näst sist i HockeyAllsvenskan. Detta försöker klubben ändra på genom att värva den före detta Brynäsjunioren Marcus Lindblom.
– Vi har haft honom på kartan länge, säger Västerviks IK:s klubbchef Johan Rothlind.

I måndags stod att läsa på Västerviks IK:s hemsida att klubben precis gjort klart med Valbo HC:s  Marcus Lindblom. Avtalet ska gälla säsongen ut.

– Vi har haft ögonen på Marcus under säsongen och haft honom på kartan länge. Nu hamnade vi i ett skede där vi behövde ersätta skadade Kalle Östman och då föll Marcus perfekt in i den profilen. Han var högst upp på vår lista och vi är glada att han fullföljer resten av säsongen med oss, säger Johan Rothlind till klubbens hemsida.

Representerat Brynäs IF

Marcus Lindblom är född 1995 i Gävle. Där har han varit en stor ledarkaraktär genom åren i Brynäs IF.s juniortrupper. 22-åringen har också representerat A-laget totalt fyra gånger.

Den här säsongen har centern däremot spelat i Valbo HC. Lindblom har som lagkapten bland annat mäktat med 8 mål och 21 assist i Division 1-klubben.

– Riktigt roligt för ”Mackan” att han, välförtjänt, får denna chans. Även om a-laget tappar en nyckelspelare, så är det ett bra kvitto på att det går att ta sig uppåt i seriesystemet via spel i Valbo. Vi önskar ”Mackan” ett stort lycka till! säger Valbo HC:s sportchef Magnus Eriksson på klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN