Conny Strömberg: ”Jörgen Lindgren har ju lurat alla”

0
824

Efter en säsong i Västervik är Conny Strömberg återigen på marknaden. Nu riktar han skarp kritik mot SHL:s VD, Jörgen Lindgren. 
– Jörgen Lindgren har ju lurat alla i hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i allsvenskan, men det är klart att jag vill vara kvar i Sverige om möjligheten dyker upp, säger han till Hockeysverige.se

Conny Strömberg återvände till HockeyAllsvenskan inför den gångna säsongen. Valet föll på Västervik, men redan efter en säsong blir det skilsmässa med smålandsklubben.
– Västervik ville ha kvar mig och jag ville vara kvar. Vi hade förhandlat om ett kontrakt och kommit överens om en grundlön som jag skulle ha. Sen ville jag gärna spela i Modo så jag skulle upp och kolla vad de sa om att skriva kontrakt, säger han till Hockeysverige.se och fortsätter:

– När Modo sa nej så skulle det bli klart med Västervik eftersom att vi hade förhandlat klart om min grundlön. Då sa de att de skulle höra av sig igen om en vecka eller två men efter fyra-fem veckor utan att ha hört något så hörde jag av mig till dem. Då fanns det helt plötsligt inga pengar för att förlänga med mig.

”Tyvärr finns det ju inga pengar kvar i allsvenskan”

I en intervju med Hockeysverige.se riktar han skarp kritik mot SHL:s VD, Jörgen Lindgren, och menar att det inte går att leva på pengarna som finns i HoceyAllsvenskan.
– Tyvärr finns ju inga pengar kvar i allsvenskan i princip. Förr kunde klubbarna betala killar som mig, poängspelare och stjärnspelare, bra löner men nu tjänar alla killar i princip lika mycket. Jörgen Lindgren har ju lurat alla i hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i allsvenskan, men det är klart att jag vill vara kvar i Sverige om möjligheten dyker upp, säger han.

Conny förtydligar vad han menar…
– Ja det är ju bara att kolla på det här nya avtalet som han har förhandlat fram. SHL-lagen får drygt 40 miljoner kronor per år medan klubbarna i allsvenskan får två-tre miljoner. Det känns ju inte rättvist.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

åtta + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.