VÄXJÖBACKEN: ”Säsongens enda plump var förlusten i CHL-finalen”

Efter förra årets succésäsong har förväntningarna ökat på Växjöbacken Joel Persson. Igår gjorde han Växjös enda mål när CHL drog igång. Även om han känner av pressen utifrån är det inget som stör honom.
”Det är klart att förväntningarna på mig är höga men det är inget mot de krav jag ställer på mig själv”. Säger Joel Persson i intervju med Hockeybladet.nu

Växjöbacken Joel Perssons resa från Hockeyettan till SHL gick på en säsong. Som han senare fick avsluta med SM-guld. Det gick inte Edmonton Oilers förbi utan dem signade upp backens rättigheter. Nu ska Joel Persson försöka återupprepa förra årets succé. Med förhoppning att slå sig in i NHL nästkommande säsong.

Favorittippade i CHL

Både Växjö och Bern ses av många som favoriter att vinna hela Champions Hockey League. Med det var SC Bern som lyckades knipa segern i Växjö igår. En skottrik match där Växjö sköt 41 mot Berns 36. Växjös Joel Persson som av många ses som SHL:s bästa back öppnade målskyttet i matchen.

-Det är kul att vara med och tävla igen. Vi var laddade och det började bra, sen föll inte alla bitar på plats och vi kom inte upp i den nivå vi ville. Vi behöver spela snabbare och komma in i attackzonen som vi vill. Om vi ​​lyckas med detta kan vi straffa Bern och andra lag. Men om vi tänker för länge därute kommer vi inte att lyckas med vad vi vill ha. Och det blir svårt att vinna.

Hur stor är revanschlusten efter förra årets finalförlust?

-Klart att den är stor. Det var egentligen enda plumpen vi hade förra säsongen när vi förlorade finalen. Så visst är vi revanschsugna. Men det är en ny grupp med nya lag och sen har vi nya spelare i truppen som ska födas in i en vinnarkultur. Men klart att vi vill vinna CHL.

Höga krav på sig själv

Joel Persson som är utlånad av Edmonton Oilers är medveten om att kraven på honom i år är högre efter förra årets succé. Men det är ingenting som stör honom speciellt mycket- Utan det tillhör jobbet.

-Ja, det är klart att jag känner mer press på mig denna säsong. Men mestadels fokuserar jag på mig själv och även om pressen kommer vara hårdare från klubb, fans och sponsorer. Så är det trots allt kraven jag ställer på mig själv som kommer vara högst. Så måste det vara för att jag ska kunna göra en bra match varje gång. Men krav och press är en del av jobbet så ingenting som bekymrar mig speciellt mycket, avslutar Joel Persson.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN