Uppgifter: Succébacken från division 1 får SHL-kontrakt

Han har kopplats ihop med flera allsvenska klubbar efter sin imponerande säsong i division 1. Så blir dock inte fallet. Istället ska succébacken Joel Persson vara klar för spel i SHL.

Växjö ska ha gjort klart med ett förvånande namn. Enligt uppgifter till MrMadhawk ska man ha gjort klart med succébacken från division 1-laget Kristianstad Joel Persson.

Växjös säsong tog slut tidigare än vad många hade förväntat sig. Efter att ha slutat på en förstaplats i årets grundserie blev det överraskande respass redan i kvartsfinalen mot Malmö. Efter det har man tappat flertalet viktiga spelare på backsidan. Bland annat Cory Murphy och Calle Rosén. Nu ska man alltså ha hittat en ersättare i division 1.

Stor anledning till Kristianstads framgång

23-årige Joel Persson är född i Kristianstad och uppfostrad i klubben. Han A-lagsdebuterade i division 1 redan som 18-åring säsongen 2011-12. De två kommande säsongerna spelade han sedan halva i Kristianstad i division 1 och halva i Osby i division 2.

Inför säsongen 2014-15 lämnade Persson sedan sin moderklubb för spel i Tyringe i division 2. Han var den säsongen med och hjälpte Tyringe avancera till ettan och stannade även kvar i klubben kommande säsong. Inför den gångna säsongen återvände dock Joel Persson till sin moderklubb Kristianstad och det visade sig vara ett bra beslut. Succébacken gjorde hela 40 poäng på 38 matcher i grundserien och 13 poäng på 14 matcher i kvalet till Hockeyallsvenskan.

Han har ryktats till flera allsvenska klubbar sedan säsongen tog slut men det blev spel i SHL istället. Enligt MrMadhawk ska kontraktet vara skrivet på tre säsonger framöver.

Hela Växjös lagbygge inför nästa säsong hittar ni här

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN