SHL: Nu är det Växjös (o)tur att pausa

Nu är det Växjös (o)tur att pausa på grund av coronapandemin. Det betyder att både Växjö och tungt drabbade Brynäs tvingas att flytta matcher igen.

Växjös match i helgen mot Malmö flyttades på grund av att Malmö på nytt fått coronasmitta i truppen. Nu har även Växjö drabbats och tvingas flytta minst en match. Det är bortamatchen mot redan tungt drabbade Brynäs som skjuts på framtiden.

Oklart med flera matcher

I skrivande stund är endast bortamatchen mot Brynäs uppskjuten, hur det blir med veckans två hemmamatcher mot Linköping på torsdag och Luleå på lördag är ännu inte beslutat.

– Beslut kring uppskjutna matcher görs alltid med grund i den medicinska bedömningen, så även här. Tillsammans med de medicinska teamen och svenska ishockeyförbundet ser man bland annat till antal smittade eller misstanke om smitta, när symptom uppkom och hur isolerade individerna varit sedan dess med mera. Det är en rad olika faktorer som spelar in och beslut om Växjös kommande matcher tas inom kort, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd i SHL.

Även morgondagens match mellan Leksand och Malmö är uppskjuten sedan tidigare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN