SAM HALLAM: ”Spelmässigt gillar jag mycket av det jag ser”

Resultaten har inte studsat Växjös väg i inledningen av säsongen. Laget har visserligen bara spelat två matcher och trots att resultaten och målen inte studsat Växjös väg. Är lagets tränare Sam Hallam inte orolig.
-Spelmässigt gillar jag mycket av det jag ser, fortsätter vi såhär kommer vi får resultaten med oss. 

Två matcher och två förluster, den ena på övertid är Växjös resultat i säsongsinledningen. Senast kommer man från en övertidsförlust mot Linköping. Trots resultaten är inte lagets tränare Sam Hallam orolig. Följer laget bara sin plan och målsättning så kommer man att lyckas. Och målsättningen är att ta guld.

-Att ta guld är målsättningen och det vi strävar efter,  sen var det bara vi och något lag till som tydligt sa det innan säsongen börjar, så det är vår målsättning.

Säsongsinledningen med två matcher är inget mer än just två matcher och även om det varit förlust så är Sam nöjd över flera bitar i spelet och inte orolig för framtiden. Det är målskyttet om inte lossnat men spelmässigt är det flera bitar som varit bra i matcherna.

-Vi har spelat två matcher och har överlag spelat okej, Framförallt var match två bra mot Linköping förutom att vi inte gjorde mål. Men jag tycker vi gjorde många andra saker bra. Spelmässigt gillar jag mycket det jag såg. Sen är det svårt att säga varför vi inte gör mål, det är statistikunderlaget alldeles för litet för.

Vad och hur kommer ni att jobba framöver?

-Vi kommer fortsätta på våt sätt att sätta våran process och prestation och försöka få spelet dit vi vill. Sen tar vi och sätter våran taktik internt. Men fortsätter vi efter den så kommer resultaten studsa med oss framöver.

Ta fram en faktaruta

Växjö som förening benämns av många som ”plast” och avsaknad av ungdomsakademi och egna produkter. Folk i föreningen har såklart flertalet gånger fått frågan. Men det är av personer som står utanför som supportrar och inte av folk som man möter i jobbet.

-Jag känner inte av detta från folk jag möter, utan det kommer utifrån. Folk får väl göra en faktaruta istället för att bara påstå saker. Vi är en ung förening och den tar tid att bygga upp. Men sen tycker jag det är folk att vänder detta och ser saker på fel sätt. Jag tycker det är jättekul om en ung kille som fostrats i en klubb sen får sitt genombrott i en annan förening, det vinner ju alla på. Sen är det ju så att bara för att man har en ungdoms/juniorakademi så behöver den inte alltid vara bra, trots att man haft den i många år. Han fortsätter:

-Men benämningen plast och allt är brett och kan betyda så oerhört mycket. Men jag och vi i föreningen påverkas inte av vad folk tycker och säger. Om det handlar om ungdomssidan så har vi en men måste den i sig bestå av 70-80 medlemmar för att accepteras, men vi lägger inte någon energi på vad folk säger utan vi är nöjda med det vi gör tillsammans

Hur ser du på jobbet som förbundskapten?

-Nej det är ingenting som jag funderar på. Jag trivs väldigt bra i Växjö och har flera år kvar på kontraktet. Jag kan faktiskt inte se mig någon annanstans än i Växjö så det är ingenting som lockar just nu. Jag trivs väldigt bra och vi har haft en väldigt snabb utveckling och med snabba framgångar så jag trivs väldigt bra.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN