Kanadensisk forward klar för Växjö

0
572
Foto: Bildbyrån

Växjö Lakers som ligger på en tiondeplats i tabellen förstärker nu laget i jakten på en slutspelsplats. Smålandslaget har nu gjort klart med den kanadensiske forwarden Jacob Micflikier.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få återvända till Sverige och SHL. 

Växjö Lakers meddelar under lördagskvällen att klubben valt att kontraktera den 35 åriga kanadensiska forwarden Jacob Micflikier som skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut. Micflikier kommer senast från spel i schweiziska ligan NLA där han spelat de tre senaste säsongerna i HC Fribourg-Gottéron. Jacob har tidigare spelat 106 SHL-matcher där han stod för 80 poäng, varav 43 mål och 37 assist.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få återvända till Sverige och SHL. Jag har tålmodigt väntat på rätt möjlighet och klubb att få representera. Att få komma till Växjö och Växjö Lakers är precis vad jag väntat på. Jag känner mig taggad över att få hjälpa laget att fortsätta klättra i tabellen, säkra slutspelsplats och tävla om ännu ett SM-guld i slutet på säsonge, säger han till Växjö Lakers hemsida

Växjös sportchef Henrik Evertsson säger följande om klubbens senaste nyförvärv:

– Jacob är en beprövad målskytt som tidigare har gjort väldigt bra resultat i SHL. Faktum är att vi var väldigt nära att lyckas locka honom till oss redan första året i dåvarande Elitserien. Nu får vi en spelare som fortfarande är skicklig och snabb men också har en väldigt fin erfarenhet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.