JÖNSSON: Inte förvånad över Djurgårdens tabellplacering

Ikväll är det toppmatch på Hovet när Djurgården tar emot serieledande Växjö. Växjös assisterande tränare Jörgen Jönsson som inte är förvånad över Djurgårdens höst.
– De visade prov på mycket bra spel redan förra säsongen, säger han till Hockeybladet.

Växjö anlände till Stockholm redan igår och passade på att se det allsvenska mötet mellan AIK och Timrå. Efter matchen träffade Hockeybladet Växjös assisterande tränare Jörgen Jönsson, vars lag stod för en enastående vändning borta mot Karlskrona senast. En vändning som ger arbetsro inför kvällens möte med starka hemmalaget Djurgården.

– Det var skönt att få den vändningen inför matchen imorgon (läs ikväll). Vi började inte alls bra och att kunna göra den här vändningen ger oss styrka helt klart, säger Jörgen Jönsson till Hockeybladet.

Starka hemma

Djurgården är mycket starka hemma och har tagit 20 av 24 möjliga poäng på Hovets is. Ett facit som Växjötränaren inte är förvånad över.

– Djurgården visade prov det redan förra säsongen, nu har de spetsat till det rejält. Jag är inte speciellt förvånad att de ligger där de gör.

Hur ska ni spela för att vinna på Hovet?
– Det gäller att inte fastna i deras forechecking. De är extremt jobbiga att möta om de får fast oss i uppspelet. Det är något de utvecklat den här säsongen. De har en formation som öser in poäng. Nu är Engqvist skadad, men de fortsätter att producera. Sen har Djurgården formationen med bröderna Davidsson och en till (Axel Jonsson Fjällby), de får vi också se upp med.

En uttalad förstemålvakt

Djurgården och Färjestad i topptrion jobbar med målvaktspar som står ungefär lika många matcher under grundserien. I Växjö är det Viktor Fasth som är uttalad och obestridd förstemålvakt. Fasth har spelat i 13 av de 17 matcher som Växjö spelat. Trots att han byttes ut i den senaste matchen är det han som står i kvällens tuffa match.

– När man har en toppmålvakt som Viktor är han ju etta, han är bäst i SHL och klarar att stå många matcher. Han har bra skalle och även om han byttes ut senast efter fyra insläppta så är han tillbaka imorgon (läs ikväll).

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN