Hemvändaren tillbaka i SHL

Han har spelat i SHL i sex raka säsonger. Inför den här säsongen gick han utan kontrakt, men nu är hemvändaren tillbaka i klubben han tog guld med 2015.

Noah Welch är namnet på de flestas läppar den här kvällen. Han presenterades som Växjö Lakers senaste tillskott tidigare ikväll och vänder alltså tillbaka till laget han spenderat tre säsonger i tidigare.

Meriterad spelare Växjö får in i hemvändaren

Inför säsongen var Växjö tillsammans med Frölunda det mest guldtippade laget av alla experter. Efter den här värvningen lär det inte bli mindre tips som går i smålänningarnas favör. Welch kom till Sverige och konkurrenten HV71 2011, men gjorde efter det tre raka säsonger för Växjö Lakers. Under sista året var han också med och vann klubbens första guld.

Inför säsongen 15/16 var han Modos mest meriterade nyförvärv, men istället för succé blev det katastrof och nedflyttning det året, Welch gjorde dock en stabil säsong själv. Malmö Redhawks blev nästa klubbadress, men där fick han inte förlängt förtroende efter fjolåret.

Klubblös sedan fjolåret

Sedan dess har amerikanen alltså gått klubblös – tills ikväll. Welch kommenterar själv till Växjös officiella hemsida.

– Jag och min familj är väldigt förväntansfulla över att komma tillbaka till Växjö som av många anledningar är en speciell plats för oss, såväl på som utanför isen. Jag hade två valmöjligheter men kom tillslut fram till att Växjö Lakers är det laget jag kommer kunna få bäst chans att vinna ännu ett mästerskap med. Jag är väldigt glad över att återigen få bli en del i Växjö Lakers pussel och kommer att hjälpa laget på alla sätt jag kan.

Noah Welch har på sina 272 matcher i SHL noterat 101 poäng varav 24 mål och 77 assist. Kontraktet sträcker sig över den här säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN