GRANSKNING: Back to back – är det bäst att börja hemma eller borta?

Är det bäst att börja på hemma- eller bortaplan när det är back to back i SHl? Ikväll tar Djurgården emot Skellefteå och Mora mot Örebro.

Ikväll är det dags för de första matcherna i SHL fjärde och femte back to back-möten den här säsongen. Vår granskning visar att det är sämst att börja hemma.

Hockeybladet har granskat de 26 dubbelmöten från förra säsongen och de tre som spelats den här säsongen. Resultatet vi fått fram är att det är mycket bättre att starta på bortaplan, trots att laget måste resa till två matcher på två dagar.

Förra säsongen 26 back to back

Under förra säsongen spelades det 26 back to back, där lagen mötte varandra dagen efter varandra. Har det varit en vilodag har vi inte tagit med den i den här granskningen.

Sex gånger vann det lag som startade hemma båda matcherna, en gång efter förlängning. Tio gånger vann de som startade borta båda mötena, tre efter förlängning.

Totalt spelades det om 156 poäng i back to back under den förra säsongen och lagen som startade hemma tog sammanlagt 65 poäng, eller 2,5 poäng per back to back. Lagen som startade på bortaplan tog hela 91 poäng eller 3,5 poäng per back to back.

Trenden fortsätter

Den här säsongen har trenden fortsatt och hittills har det spelats tre back to back-omgångar. Där har de som startat hemma tagit sju poäng, eller 2,33 poäng per back to back. De som startade borta har tagit elva poäng, eller 3,67 poäng per back to back. Det är endast Växjö som startat hemma och vunnit båda matcherna.

Kvällens back to back

Djurgården-Skellefteå
Mora-Örebro

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN