Fifty-fifty för svenska lagen och fortsatt publikfiasko

Under kvällen spelades första matcherna i åttondelsfinalerna i CHL-slutspelet. Fyra svenska lag var i farten och det blev ett fifty-fifty-resultat.

Hur mycket bryr sig klubbarna?

Som Johan Svensson på Sportexpressen skrev i sin blogg så dyker tankarna kring hur mycket lagen tar CHL på allvar upp. Malmö förlorade match nummer ett mot tjeckiska Ocelari Trinec med 1-2 inför en publik på 1662 personer. Spelarna ska göra sitt jobb såklart, men kan man klandra dom ifall dom inte ger 110% i matcher som dom här? Växjö Lakers åkte även dom på stryk på bortaplan mot Red Bull Salzburg, samma siffror även där och prekärt läge för fortsatt avancemang för dom båda klubbarna inför returen den 7 november.

Fifty-fifty i första omgången

Vi fick dock se två vinster av svenska lag. Brynäs slog tillbaka Adler Mannheim på bortaplan och samma sak gjorde Frölunda mot Bili Tygri Liberec. 2-3 skrevs slutsiffrorna till i båda matcherna. Frölunda har sin vana trogen gått riktigt bra i CHL och man fortsätter på den vägen med vinsten ikväll. Är det kanske lättare att prestera på bortaplan där CHL har fått större status än i Sverige? Faktum är att CHL har ruskigt svårt att etablera sig i Sverige och frågan är hur ledningen av organisationen ska göra för att få även svenskarna att tycka det är roligt att möta lag från andra länder.

Hur löser man problemet?

CHL har nått ut bra i Europa, även fast det även där är bortfall av publik då och då. Men Sveriges fiaskon när det kommer till publik är ett gigantiskt problem. För att turneringen ska kunna fortsätta växa så behöver man göra något. Att det är det sportsliga som avgör vilka som får delta är en bra start. KHL bör man försöka få över till att delta också, fast där har det varit totalstopp sen start. Mera prispengar är en annan sak att titta närmare på. Till i år utökade man vinstpengarna, men man behöver tänka ännu större där för att det ska ge effekt. Man har en hel del att fundera över för att få fart på den här turneringen i Sverige. Frågan är om man kommer att lyckas?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN