AUSTIN ORTEGA: ”Fansen i Växjö är helt fantastiska”

Austin Ortega ja det var rätt många som undrade vem den lilla amerikanen Växjö Lakers hade kontrakterat. I CHL-matchen mot Salzburg presenterade han sig på allvar, spelaren med SHL:s i särklass fräckaste namn
-Jag börjar sakta komma in i spelet på större is, nu får jag mer tid att tänka vad jag ska göra, säger Austin Ortega till Hockeybladet.nu

På midsommardagen plockade Växjö Lakers in den amerikanske forwarden Austin Ortega. 24-åringen kommer närmast från Anaheim Ducks organisation där han spelade för San Diego Gulls i AHL och Utah Grizzlies i ECHL. Ortega gjorde tre mål och 16 poäng på 29 matcher i AHL och hade 45 poäng på 29 matcher i ECHL. Efter några lyckade säsonger i bagaget valde Ortega att fortsätta sin utveckling i Europa. I lördags mötte Växjö Salzburg i CHL, en match där Ortega gjorde hattrick.

-Det fungerade verkligen bra för oss i powerplay. Det var flera utvisningar i matchen åt båda hållen. Men tacksamt nog klickade det bra för oss som spelade och det var det som var skillnaden.

Fantastisk organisation

En av de största skillnaderna för Ortega var att anpassa sig till spelet från minde rink. De tog lite tid att först vänja sig. Men nu får han en större yta att använda sig av vilket han trivs med.

-Jag börjar komma in i det. Men samtidig kommer det ta ett tag att anpassa mitt spel efter det. Största skillnaden är att jag får mer tid att tänka vad jag ska göra med pucken. På den mindre isen har du inte den tiden utan måste dumpa tidigare. Så tiden och att jag har mer yta att röra mig vid är största omställningen.

Vad är dina förväntningar på Växjö och SHL som liga?

-Först vill jag säga att jag verkligen trivs i laget och i staden. Det finns massor av personer som supportrar oss. Fansen i Växjö är helt fantastiska, likadant organisationen kring Växjö och givetvis mina tränare och lagkamrater. Men sen är det självklart att laget ska spela så bra som möjligt och att jag får ut maximalt av mina egna prestationer. Förhoppningen är att vi får en lika bra säsong som laget hade förra säsongen, avslutar Austin Ortega.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN